Šta je novo?

Masina se pali iz 10-og puta

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
U pitanju je P4 2.4GHz, GA 875 ploca, 2GB, jedan hdd, jedan cd . Pre mesec dana je zamenjena grafika. Bila je 9200 koja je crkla pa je zamenjana sa Asus 3650 silent/htd/512 AGP.
Zadnjih par dana komp nece da digne sistem.Nekad se zakoci ranije nekad kasnije ali se ublokira u svakom slucaju. Posle 10,15 restarta podigne se windows i radi normalno.
Napajanje je neko obicno 400w.
Da li je moguce da ova grafika trazi vise struje pa da nekad digne sistem nekad ne(grafika ima jedan molex za dodatno napajanje) ?
Nemam trenutno nijedno bolje da probam

Pogledaj i kakvo je stanje sa kondezatorima na ploči. Istestiraj hdd sa mhdd-om i RAM sa memtestom pa javi šta je bilo ;)

i ja mislim da je napajanje.Videcu da stavim neki radeon 9200 pa ako sa njom lepo radi onda je verovatno napajanje .......ili sama graficka mozda, mada neverujem

Pogledaj i kakvo je stanje sa kondezatorima na ploči.
Ovo je vrlo verovatno. Meni se isto desilo pre par godina na starom duronu. Ako ti vremenom treba sve veci broj restarta da bi komp proradio onda je to u pitanju. Nazalost leka nema, osim ako hirurg ne uradi transplantaciju kondenzatora, ali dobar hirurg ;)

U pitanju je P4 2.4GHz, GA 875 ploca, 2GB, jedan hdd, jedan cd . Pre mesec dana je zamenjena grafika. Bila je 9200 koja je crkla pa je zamenjana sa Asus 3650 silent/htd/512 AGP.
Zadnjih par dana komp nece da digne sistem.Nekad se zakoci ranije nekad kasnije ali se ublokira u svakom slucaju. Posle 10,15 restarta podigne se windows i radi normalno.
Napajanje je neko obicno 400w.
Da li je moguce da ova grafika trazi vise struje pa da nekad digne sistem nekad ne(grafika ima jedan molex za dodatno napajanje) ?
Nemam trenutno nijedno bolje da probam

***e, jel to ona GA-8KNXP?
Imao sam je looodilo, al je crkla, steta a bila je 3MAJ!

Poslednja izmena:
Proveri napajanje dakle premeri koje vrednosti daje na svakoj grani. odstupanja ne bi trebalo da budu veca od +/- 5% . A ako su kondezatori u pitanju to onda i nije neki problem. Mogu se zameniti bez problema i tako produziti zivot ploce

Nazad
Vrh Dno