Šta je novo?

Mashia iz potpisa poludela

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Posto imam na racunaru All_CPU_Meter_V3.9 sa strane na pozadi primetio sam da je racunar poludeo u poslenje vreme znaci svih 6 jezgara radi malo malo pa 90% 100% a na racunaru ama bas nista nije upaljeno sem kasperskog i to sam proverio da i on sam nista ne radi! Uglavnom otvorio sam Windows Task Manager i poglevao o cemu se radi i ko to muci cpu , uglavnom ispostavilo se da "system idle process " ide od 60% do 100% nikada ispod 60% e sada interesuje me da li je to opasno i zbog cega se to uopsteno desava?!

Srdacan pozdrav i hvala unapred
Kissme1 :wave:

Pazite ja shvatam sta to radi , odnosno za cega sluzi , ali mi nije jasno zasto bas sada od jednom pocne da skace , mislim do sada mi se sa 0% nikada nije pomerala , a najvise zbog me nervira zbog All_CPU_Meter_V3.9 , znaci ta sarena slicica procesa koja skace ko luda u 6 boja me ubija , a necu da skinem bas sam se navikao da pogledam tamo kad mi je knap memoorija i cpu .. Ako moze neki savet o cemu se tu tacno radi!

najverovatnije si zapatio nesto
pusti malvajer ili nesto slicno pa skeniraj
ako to ne pomogne vidi sta si zadnje instalirao i :smash:

Evo ukljucio sam kaspersky full scan , kaze mi jos otprilike 7 dana da mu treba da skenira ostatak racunara :) , pa ono kontam da cu se javiti nakon tih 7 dana xD , a zadnje sto sam instalirao je Hard Disk Sentinel jer sam testirao neki hard , bas onako nista bitno .

System Idle Process i treba da ti bude 90-100% kada nista ne radis na racunaru jer taj proces u stvari ne predstavlja zauzece CPU-a nego bas suprotno. Taj proces ti govori da ti je CPU u leru 100% tj. da je slobodan 100% i spremam da primi druge instrukcije.
Idle (kad se prevede na srpski) = pasivni; besposlen; prazan; zaludan

System Idle Process i treba da ti bude 90-100% kada nista ne radis na racunaru jer taj proces u stvari ne predstavlja zauzece CPU-a nego bas suprotno. Taj proces ti govori da ti je CPU u leru 100% tj. da je slobodan 100% i spremam da primi druge instrukcije.
Idle (kad se prevede na srpski) = pasivni; besposlen; prazan; zaludan

Ma da napisao sam u drugpom postu da znam sta taj proces radi , meni je to jasno , ali opet ponavljam taj proces kod mene na racunaru nikada nije bio iznad 0% , iako ja imam 70-90procesa na racunaru skoro uvek! Nego mene ubija taj gedzet sa strane koji svirka linije u raznim bojama ko lud , a ustvari kada otvorim TM vidim samo taj proces da mlati od 60 70 % pa do 90% , sa obzirom da nikada ranije nije to radio , nisam siguran da li je normalno!

Meni bas nemoguce zvuci da ti taj proces NIKAD nije bio preko 0%. To znaci da ti je racunar non stop opterecen necim 100% a sto sam siguran da nije tacno. Verujem da samo nisi dovoljno bio obratio paznju do sada.
Probaj da reinstalras taj All_CPU_Meter jer je moguce da je on nesto pobrljavio pa ti sad taj Idle proces prikazuje u gedzetu a pre ga nije prikazivao pa te tripuje sad. Nisam nikad koristio taj programcic tako da ne znam kolike su sanse da pobrljavi nesto.

Eto odradio sam izgleda da je bas u tome bio problem ... Nesto se zabo taj gedzet , nakon reinstalacije sve se vratilo u normalu .. Sto se tice procesa nisam se dobro izrazio , nisam hteo reci da nikada nije bio 50 60 90% nego na gedzetu mi nije pokazaivao nikada nista slicno!

Vrh Dno