Šta je novo?

Marvel's The Guardians of the Galaxy

Yojinbo

rōnin
Banovan
Učlanjen(a)
18.12.2013
Poena
1,145
thumb-1920-1151732.jpg

Ne videh da je neko otvorio temu, ni ovde a ni u konzolnoj sekciji...
Uzeh na nekom popustu pre mesec dana za 20ak eura, kada je i Mafia 1 DE bila na snizenju, i zavrsio pre neki dan.

Mogu reci da sam prijatno iznenadjen sa igrom, ocekivao sam naslov koji vise cilja mladji auditorijum - sto svakako nije.
Prica i likovi su odlicno napisani i pogodili su ih apsolutno, highlight su svakako duhoviti dijalozi i prepucavanja izmedju clanova ekipe.
Inace prica ima i par neocekivanih obrta i prati stripski univerzum (mada su sami likovi vise u MCU stilu), sto je licno pravo osvezenje. (i nije neki problem cak i ako niste upoznati sa stripovima)
Lokacije su takodje fantasicno odradjene i svaki nivo/poglavalje je "jaw dropping".
Igra cak donekle u dosta aspekta (lokacije/prica/dijalozi sa "blazim posledicama", ekipa na brodu i "setkanje" po istom) ima i Mass Effect vajb, osim sto je linearna i nije RPG vec akciona-avantura sa dosta platformisanja i QTE elementima koje zahteva "djojstik".

Vizuelno je takodje odlicna, ne znam da li sam u skorije vreme odigrao lepsu igru koja ostavlja utisak, cemu svakako doprinosi i sam art style za koji su se odlucili.
Interesantno je da na masini iz potpisa u 1440p sa najvisim podesavanjim (bez RTX-a) FPS prebacuje preko 200, dok sa RTRT-om je negde oko 90-110 - pri cemu nisam uspeo da primetim toliko poboljsanja u refleksijama i osvetljenju da bi opravdalo toliki udarac na performanse. (koje se doduse i ne osete uz VSync)
Ono sto mi se nije svidelo je borbeni sistem, borbe koje su vrlo haoticne i repetativne - svodi se na napucavanje sa glavnim likom uz dodatak komboa clanova za "crowd control" i obaranje krupnijih protivnika koji su "bullet sponges". Ali se to da progutati jer je igra odlicno tempirana sa pauzama izmedju tabanja koje popunjavaju sekcije sa eksploracijom, mini zagonetkama i kao sto rekoh vec odlicnim dijalozima koji dopunjuju/prosiruju lore igre/univerzuma.
Igra bas daje utisak da je napravljena "od fanova za fanove" i moze bukvalno da se tretira kao stand-alone film od 20ak sati.
Btw. facijalne ekspresije i glasovna gluma su takodje izuzetno dobro odradjene.

Pritom iznenadjujuce je da je igra potpuno fokusirano single-player story driven iskustvo, bez dodatnih mt-a ili DLC-a, sto uz generalno visoku produkciju ne deluje da je bas profitabilan poduhvat za Square Enix, na kakav su inace navikli. :)

Poslednja izmena:
Ja odigrao na gamepass-u. Prijatno sam iznenadjen. Oduševila me interakcija izmedju likova. Prepucavanja i dinamika. Mislim da niko nije dostigao taj nivo u party based igrama.

Mislim da je igra prošla ispod radara zbog prethodne abominacije od Square Enixa (Marvel's Avengers).

Govorilo se o igri ali u temama o konzolama.
Uglavnom pravo iznenadjenje, cista zabava, uzivao sam dok sam je prelazio. Takodje na Gamepassu sam je odigrao.

Moguce, ne secam se ni da je nesto markentiski ispracena bila, uglavnom ispod radara.
Mozda sam 1-2 recenzije video svojevremeno (nisam odgledao do kraja zbog spojlera) i dodao na listu za odstrel.

Svakako vise od ocekivanog se dobija, kao sto rekoh pravi film od 20ak sati i kao sto kaze kolega cisto uzivanje dok se prelazi.
Igrajuci poslednjih mesec ipo dana Titanfall 2, Mafia 1 & 2 DE i Marvel's GotG, primetio sam da mi format "kracih igara" (do 20ak sati) koje su vise fokusirane na pricu mnogo vise lezi nego igranje/grind mamutskih open-world naslova sa vestacki razvucenim side questovima/aktivnostima.

Poslednja izmena:
Idi bre Yojinbo sa tvojim legalnim kupovinama, taman sam se ponadao da je izasao narodnjak :cautious: :LOL:

Završih i ja ovo, uglavnom utisci isti kao kod ostalih. Dijalozi između likova fenomenalni, puni humora i veštog građenja likova (daleko mi se više svidelo kako je Drax napisan ovde nego u filmovima), a i glasovna gluma je takođe odlična (mada bi mogli da smanje neprestano trabunjajnje usred inače haotične borbe, i da bolje tempiraju dijaloge da se ne bi prekidali kad igrač dođe do određenog dela).
Grafika me nije nešto oduvala (rtx slabo iskorišćen), mada jeste lepa, ali više mi se svideo dizajn deonica nego sam kvalitet raznoraznih efekata. I ko što reče Yojinbo izrazi lica su apsolutna desetka, do te mere da sam par puta blenuo u ekran sa vilicom do poda.
Borba čist treš, naročito na početku, kasnije tek postaje nešto bolja sa dodatnim veštinama, ali ne mnogo. Inače za QTE ne treba kontroler, ali treba za neke deonice sa letilicom koje su začuđujuće loše odrađene na k+m.
Sve u svemu, super iskustvo, i šteta je što neće biti nastavka. Ali tako je to kad se franšiza daje nesposobnom šljamu poput Square Enixa :unsure:

Vrh Dno