- Učlanjen(a)
- 18.12.2013
- Poena
- 1,145

Ne videh da je neko otvorio temu, ni ovde a ni u konzolnoj sekciji...
Uzeh na nekom popustu pre mesec dana za 20ak eura, kada je i Mafia 1 DE bila na snizenju, i zavrsio pre neki dan.
Mogu reci da sam prijatno iznenadjen sa igrom, ocekivao sam naslov koji vise cilja mladji auditorijum - sto svakako nije.
Prica i likovi su odlicno napisani i pogodili su ih apsolutno, highlight su svakako duhoviti dijalozi i prepucavanja izmedju clanova ekipe.
Inace prica ima i par neocekivanih obrta i prati stripski univerzum (mada su sami likovi vise u MCU stilu), sto je licno pravo osvezenje. (i nije neki problem cak i ako niste upoznati sa stripovima)
Lokacije su takodje fantasicno odradjene i svaki nivo/poglavalje je "jaw dropping".
Igra cak donekle u dosta aspekta (lokacije/prica/dijalozi sa "blazim posledicama", ekipa na brodu i "setkanje" po istom) ima i Mass Effect vajb, osim sto je linearna i nije RPG vec akciona-avantura sa dosta platformisanja i QTE elementima koje zahteva "djojstik".
Vizuelno je takodje odlicna, ne znam da li sam u skorije vreme odigrao lepsu igru koja ostavlja utisak, cemu svakako doprinosi i sam art style za koji su se odlucili.
Interesantno je da na masini iz potpisa u 1440p sa najvisim podesavanjim (bez RTX-a) FPS prebacuje preko 200, dok sa RTRT-om je negde oko 90-110 - pri cemu nisam uspeo da primetim toliko poboljsanja u refleksijama i osvetljenju da bi opravdalo toliki udarac na performanse. (koje se doduse i ne osete uz VSync)
Ono sto mi se nije svidelo je borbeni sistem, borbe koje su vrlo haoticne i repetativne - svodi se na napucavanje sa glavnim likom uz dodatak komboa clanova za "crowd control" i obaranje krupnijih protivnika koji su "bullet sponges". Ali se to da progutati jer je igra odlicno tempirana sa pauzama izmedju tabanja koje popunjavaju sekcije sa eksploracijom, mini zagonetkama i kao sto rekoh vec odlicnim dijalozima koji dopunjuju/prosiruju lore igre/univerzuma.
Igra bas daje utisak da je napravljena "od fanova za fanove" i moze bukvalno da se tretira kao stand-alone film od 20ak sati.
Btw. facijalne ekspresije i glasovna gluma su takodje izuzetno dobro odradjene.
Pritom iznenadjujuce je da je igra potpuno fokusirano single-player story driven iskustvo, bez dodatnih mt-a ili DLC-a, sto uz generalno visoku produkciju ne deluje da je bas profitabilan poduhvat za Square Enix, na kakav su inace navikli.
Poslednja izmena: