Šta je novo?

Mapa kablovskih provajdera (Beograd).

DekiG

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2007
Poena
309
Pozdrav svima!

Nisam siguran da li je ovakva tema vec otvarana. Ja nisam uspeo da pronadjem.
Radi se o tome da bih uskoro trebalo da se selim u drugi stan (Novi Beograd, Stari Merkator). U doticnoj zgradi, primetio sam, postoje instalacije tri kablovska provajdera. Prvi je Posta net, drugi KBC net, dok za treceg nisam siguran. Postavio sam sebi logicno pitanje kako saznati koji su operateri zastupljeni i nekom kraju/zgradi. Pretragom na netu nisam uspeo da pronadjem nikakvu mapu zastupljenosti kablovskih operatera. Jasno mi je da su kablovski feudi deljeni kao zemlja na divljem zapadu (pobodes stap u zemlju i kazes "my claim"), ali mi je neverovatno da posle toliko godina ova problematika nije koliko-toliko regulisana.
Da se vratim na pocetak... Kako stvari stoje jedini nacin da saznam operatere u toj zgradi je da se raspitam od vrata do vrata, sto mi je malo glupo. Za prva dva spomenuta provajdera (PTT i KBC) preko ovog foruma sam shvatio da su gori od goreg. Ostaje mi da se pomolim...:Klanjanje

Nema šanse nikada to ni da se napravi, jer se mreža stalno menja/širi. A i kablovske operatere baš briga to da rade :D
Sa druge strane ne bi to ni bilo lako nacrtati i redovno ažurirati. Nije da ih branim, nego samo naglas razmišljam...

Ostaje ti da se pomoliš da je treći operater Targo pa da dovučeš optiku za net :cool:
Ili da se raspitaš kod Beogrida za simetrični net, to bi ti bilo super ako imaš mogućnosti.
Sa druge strane tu ti je blizu Ikom, pa je moguće da su oni treći operater.

Što se Ikoma tiče, ja se vratih kod njih sa SBBa posle 10ak godina i mogu ti reći da sam zadovoljan i da kod mene radi super.

Sve ovo ti pričam iz glave, jer sam ja na Petlovom Brdu, ali sam do skoro radio u kablovskoj pa me interesovalo ko šta nudi.

Poslednja izmena:
U doticnoj zgradi, primetio sam, postoje instalacije tri kablovska provajdera. Prvi je Posta net, drugi KBC net, dok za treceg nisam siguran.

Jasno mi je da su kablovski feudi deljeni kao zemlja na divljem zapadu (pobodes stap u zemlju i kazes "my claim"), ali mi je neverovatno da posle toliko godina ova problematika nije koliko-toliko regulisana.
Ове две приче не иду једна уз другу. У згради три провајдера а овамо се дели и заузима. Нема везе, нико не брани другима него други немају интерес да долазе тамо где нема пара. Мoнoпoл не постоји.

Ове две приче не иду једна уз другу. У згради три провајдера а овамо се дели и заузима. Нема везе, нико не брани другима него други немају интерес да долазе тамо где нема пара. Мoнoпoл не постоји.

Slažem se sa tobom, ljudi malo preteruju kada pričaju o tom monopolu i dogovoru između operatera. Svakako da to postoji jer svaki operater drži neki deo grada, ali upadaju oni itekako jedni drugima na teritoriju. Ako se neka zgrada dogovori da promeni operatera to se vrlo brzo rešava, samo je pitanje koliko blizu imaju svoju infrastrukturu pa im se možda negde ne isplati da razvlače liniju...

Nazad
Vrh Dno