Šta je novo?

Manual fan control problem

Frozen17

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2013
Poena
170
Malo je poduze pa koga ne mrzi..

Asus GTX970-DCMOC-4GD5
Sa stock kulerom uvek dodje do 80 i ne moze ni tu temperaturu da odrzava pa krene da spusta clock.
Probao sam da stavim dodatni 120 sa strane da duva ili dole...svejedno isti rezultat.
Onda sam zamenio vga cooler imam stari artic cooling accelero extreme plus (overkill ali jedini koji pasuje i to jedva preko modifikovanog starog bracketa za 480)
Cim udje u win 10 fanovi prestanu da rade...u msi afterburner-u manual fan control ne funkcionise...ko mrtvi.
Fora je sto dok sam recimo u BIOS-u fanovi rade sva tri, nije do njih i to izgleda po podesavanjima koja sam ostavio u afterburneru gde ne reaguje.
Cim udje u Win zaustave se i nema sanse da pocnu da rade...ako postavim da recimo se ukljuce za 100% gpu kad temperatura dodje do 60 stepeni opet kad dodje do 60 odrzava temperaturu ali ne tako sto upali fanove nego spusti clock na 300 Mhz

Zna li neko resenje kako da manual fan control proradi?
Da li je to neko ogranicenje bios-a graficke posto je mini model "previse" joj 3 fana sa kulera kad je u os?
Jedino sto ja vidim kao opciju je da direktno prikacim kuler na napajanje (mislim da imam adapter za to) ali tada ce raditi 100% brzine sto je prebucno.

P.S Pokusao sam i da menjam opcije u Win 10 za power menagment ali ne daje ni to nikakve rezultate.

Poslednja izmena:
jesi li probao da reinstaliras driver?
driver ili bios na karti ne valja, ili je ona felericna

Probacu i to missim karta se ne pregreva u idle, nije se pregrevala ni sa stock kulerom u idle...sad sa ovim ogromnim kulerom je idle 34 sto je par stepeni nize ali kad je opteretim opet sam na istom jer fanovi ne rade.
Manual fan control je radio na stock kuleru.
Pokusao sam cak i jos stariji vga kuler ali ne moze da pasuje (artic cooling twin turbo) on ima 2 fana ali manja i oba su radila.

Vidim cela tema zatrpana sa problemima u Win 10 ok ispravice se nov je sistem ali svi su ko muve na g.... instalirali.

Šta znam ja bi onako polu trolovski odgovorio a da ti snimiš Win 7 ili 8.1 tu ti je radilo sve zar ne?

Nisam imao ovu graficku pre win 10
Ne verujem da je on problem ali ko zna...povezao sam direktno na napajanje i ide 100% nije cak ni toliko bucno.
Ipak mislim da cu da vratim stock kuler jer se plasim da je ne izlomi ovaj gigantski AC Extreme...PCB je mnogo tanji nego na 5870 na kojem sam je pre koristio (plus je duplo kraca).
Steta drzi na 1314 Mhz konstantno 50 stepeni.
Pa ako crkne od pregrejavanja vraticu je ima 3g garancije.

Pa ako crkne od pregrejavanja vraticu je ima 3g garancije.

poenta je da nece, jer obara klok. sad si u situaciji da si platio nesto, i nemas to nesto. bukvalno koristis slabiju kartu.
probaj i ovo sto rece bziger, probaj je na nekom racunaru sa w7. moguce je da je w10 gomno.

Posto je u pitanju Asus karta probaj samo instalirati asus gpu tweak pa vidi hoces li dobiti kontrolu nad ventilatorima, ako nece gpu tw. onda samo instaliraj MSI AFB pa oprobaj vjerovatno je nesto do win 10 ali isprobaj svaku mogucnost zanimljiv problem svakako.

Pa sa stock kulerom obara ali ne drasticno znaci bez podizanja napona pada recimo sa maximalnih oc 1314 na 1100 i nesto da odrzi ispod 80 stepeni...nije da je drastican pad ko kad ne rade ventilatori na AC kuleru jer tad obara na 300.
Ja ipak mislim da je nesto u vezi biosa graficke pre nego win ali ko zna..pretpostavljam da je to jer recimo, kad sam reinstaliro Nvidia drajvere kad je brisao stare odma su se i u win 10 upalili a cim je krenuo da instalira nove ugasili su se.
Kad imam stock kuler vent radi normalno, pokusao sam i accelero twin turbo (taj je sa 2) ali on ne moze da pasuje na soket kako treba ali i on radi ok.
Jedino ovaj sa 3 ventilatora nece da pokrene ko da nema snage sta li a preko napajanja radi ok prespojio sam i na 7v tako da je tishi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno