Gavran
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 25.01.2011
- Poena
- 170
Naime, posedujem WD10EARS 1Gb vec evo dve i po godine, služio kao storage disk i poprilicno sam zadovoljan bio. Medjutim pre 5-6 dana hdd je poceo da ispusta neke cudne zvuke u idle-u, znaci cuje se kao da nesto blago krči, slicno kao kad radi seek. Pri tom 100x sam proverio hard je u idle-u znaci ne radi ništa. Čim pristupim nekom file-u to krčanje prestaje momentalno. I tako u krug. A kućište mi je na metar od mene tako da vec počinje jako da me iritira taj zvuk. E sad pitanje je sta da radim. Prelistao sam Google i nisam nasao nista korisno, ne postoji firmware update-a za moj model. Probao sam da promenim Acoustic Management value i opet se isto dešava. Takodje probao sam i da pomerim IntelliPark sa 8scs na 300scs, nekima je to pomoglo ali to se vise odnosi na cuveni "click" sound nego na moj problem. Napominjem da mi je hard u garanciji jos nekih šest meseci, mada mislim da kad bih odneo rekli bi da je sve ok
smash
jer osim tog zvuka disk radi najnormalnije. Da li neko ima neki predlog šta da radim? Ako ovako ostane ili leti kroz prozor ili ide na doboš 
Poslednja izmena: