Šta je novo?

Manji problem sa DTS muzikom

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Skinuo sam neku dts muziku, ali imam problema sa reprodukcijom iste. Evo o cemu se radi:
- kada sam pokusao da je pustim preko bilo kog plejera cuo se glasan shum.
Nakom toga sam skinuo dts plugin za foobar, ali rezultat je bio isti.
Muzika koju sam skinuo ima wav ekstenziju - kad sam je promenio na dts - muzika je proradila u foobaru.
Ono sto primecijem je:
- zvuk je tisi nego sto je to normalno
- foobar je detektuje kao LOSSY?!
- iako je namesteno da preko spdifa ide na AVR - AVR ocigledno ne obradjuje ovo, jer ne svetli DTS lampica na risiveru.

Gde gresim? :guitar:

Samo da dodam da sam imao istih problema a skontao sam da se normalno pušta preko WMP ili PowerDVD-a. Preko foobara nisam uspio.

Probao sam WMP i Total Media Theatre, ali rezultat je isti - samo shum! Dakle trenutno samo fubar pusta, ali tiho i detektuje lossy.

Probao sam WMP i Total Media Theatre, ali rezultat je isti - samo shum! Dakle trenutno samo fubar pusta, ali tiho i detektuje lossy.
DTS fino radi preko XMPlay-a.:) Ne mora ni ekstenzija da se menja, radi bez obzira da li je .wav ili .dts. Plugin je naravno neophodan, Winamp AC3 decoder.
DTS i jeste lossy.;)
Ako hoces da ga saljes na AVR mislim da ti ne treba plugin, AVR bi trebalo da odradi decoding.
EDIT:
To sto cujes sum bez plugina je normalna stvar, nesto mora da odradi decoding.

Poslednja izmena:
Bravo!
Sve jasno osim:
Ako hoces da ga saljes na AVR mislim da ti ne treba plugin, AVR bi trebalo da odradi decoding.

Sta iz ovoga zakljucujem?
Bez plugina ne cujem na AVR-u, a sa pluginom ga foobar obradjuje.
Kako da nateram da ga AVR obradi?

Probaj preko KMPlayer-a,VLC Player-a...mislim da moze bilo koji plejer za filmove...znam da sam preko toga slusao na kraju.

Probaj i XMPlay sa Winamp AC3 decoder pluginom, ima u njemu setovanja za SPDIF i slicno, mozda proradi.:)

Probao i nece nikako da pusti.

A u medjuvremenu sam testirao i VLC - ali situacija slicna foobaru. Kada stavim na Stereo output - svira normalno (VLC obradjuje zvuk), a kada stavim da ide preko spdif-a samo sustanje se cuje.

Dakle problem je u AVRu, bar tako deluje. Ako se cuje sustanje znaci da AVR ne odradjuje decoding.

Jel imas ideju sta bih mogao da uradim da to sredim?

Ne bih znao, nemam AVR. Jedino da neko ko ima AVR, recimo gvlada.:)

Problem je u tome sto inace AVR bez ikakvih poteskoca obradjuje DTS kao i ostale tipove zvuka sa drugih fajlova - filmova/serija i sl...
Jednostavno ne pada mi na pamet kakav bi to tip problema AVR mogao da ima sa ovim...

Meni izgleda da ne prepoznaje materijal kao DTS.:trust:

Problem je u tome sto inace AVR bez ikakvih poteskoca obradjuje DTS kao i ostale tipove zvuka sa drugih fajlova - filmova/serija i sl...
Jednostavno ne pada mi na pamet kakav bi to tip problema AVR mogao da ima sa ovim...

Pogledaj malo podešavanja na zvučnoj. Možda ti je setovana na 96 KHz pa zato neće. I ja sam imao problema sa puštanjem iz foobar-a dok mi recimo iz MPC-a sve lepo radi.
Isto tako, isključi dekodiranje DTS-a u svim softverskim dekoderima (ffdshow, ac3filter,creative console...) I na kraju probaj sa SPDIF plugin-om za foobar. Nisam ga probao ali trebalo bi da radi.

Sve navedeno sam pokusao i ne vredi. Sto se tice setovanja zvucne (tj. spdif izlaza), stiklirano mi je sve (izmedju ostalog i 96KHZ i 192KHz)...
Materijal je sa hd-bitsa, tako da ne verujem da je fake...
Ako nekom jos nesto pada na pamet neka slobodno napise.

Pada mi na pamet da ne skidas DTS, em je lossy em problematican za pustanje.:) Lepo ako mozes i umes prebaci to u flac ili samo skidaj flac. Ako vec hoces najbolji zapis za nesto onda trazi kompletan DVD Audio disk a ne te kompresije u DTS.

Sve navedeno sam pokusao i ne vredi. Sto se tice setovanja zvucne (tj. spdif izlaza), stiklirano mi je sve (izmedju ostalog i 96KHZ i 192KHz)...
Materijal je sa hd-bitsa, tako da ne verujem da je fake...
Ako nekom jos nesto pada na pamet neka slobodno napise.
Na Xonar DS kad biras SPDIF Out imas i pored toga PCM i DTS. Jesi probao to?

Vrh Dno