Šta je novo?

Manja soba, veci zvucnici

Angel1

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
610
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 9950X
Matična ploča
Gigabyte Aorus Xtreme AI TOP
RAM
Kingston 96GB 6400@XMP2
Storage
WD SN850X 4TB
PSU
Seasonic Vertex PX-1200
Kućište
FD North glass
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim 2.0 zvucnike sa ukupno 110 W RMS (potvrdjeno).

Zvucnici bi se koristili u kombinaciji LCD TV, HTPC, i bili bi locirani ispod TV-a, na rastojanju 120 cm. I na 320 cm od gledalaca(slusalaca), koji bi bili direktno ispred njih.

Ukupna velicina sobe je 12m2.

Ne bih ih koristio na full power(inace bi me komsiluk izbacio naglavacke), vec zelim da imam dobar i kvalitetan zvuk i dovoljnu rezervu snage.

E sad, da li je ovakva kombinacija dobra za gledanje filmova, TV, muziku i sl? Da li je soba dovoljno velika da podrzi tolike zvucnike bez distorzije ili bih morao preci na manje ?

Što nisi napisao model kutija i koje pojačalo koristiš?

Nije sve u jačini, bitan je kvalitet...

Lepo će to raditi, sem ako nemaš staklene zidove i sobu bez ijednog komada nameštaja ali za full doživljaj u filmovima treba 5.1 sistem.

Ako si zadovoljan cenom pritom neces da ides na kombinaciju pojacalo + zvucnici onda uzimaj. Za bolji zvuk nabavi stalke, zakosi zvucnike ka centru tj slusaocu i nemoj tik do zida da ih drzis, min 10cm ako ne i vise.

Imao sam te kutije ranije. Nemaju ni približno 110w ali radiće ti posao za sobu. Nikako ih ne smeš stavljati na pod, niti unutar nečega. Stalci su najbolji za 7c

Jasno mi je da ne smeju biti zatvoreni, ili bez dobre ventilacije, posto postoji hladnjak iza pojacala u zvucniku, ali nije mi bas najjasnije zasto ne bi smeli biti na podu.

Zato što 7c nisu podnostojeće kutije. Zvuk će bit značajno lošiji. Isprobaj.

Sto se mene tice drzi ih gde hoces ali ako zelis da imas kvalitetan zvuk onda mora na stalke, po defaultu visokotonac treba da bude u visini usiju, stalak sto cvrsci i tezi sa siljcima ka podu a mogu i prema kutiji da sto manje prenose vibracije.

Čovek uzima 7c. Šiljci, punjenke peskom i ostale perverzije mu verovatno nisu na umu sad. Gledaj da digneš visokotonce na visinu glave.

Ne znam koliko ih plaćaš ali se za 200 evrića može uzeti solidan očuvan polovni sistem koji će da pojede te 7c.

Ali ako si odlučio, samo napred

Imaju neki na kp za 200e sa sve stalcima. Doduse ako je 200e fond onda svakako treba da uzme pojacalo + zvucnike, nista od racunarske opreme, osim mozda par modela alteca, ne moze da parira kvalitetom.

Hvala za savete, ipak idem na varijantu sa 7C + mozda neki home-made stalci, budzet mi je limitiran na 200E max.

Druze, iskreno moj savet je da ne radis to. Ako si voljan da se prosetas i cujes za 200e ces uzeti polovan sistem koji ce da ODUVA te microlab zvucnike.

Možda nema mesta za pojačalo i kutije... Svako uzima šta želi, makar nije logitech 5.1 prdavac :)

Pazi, ja sam pre 10tak godina uzeo z-5500 i radi ko zmaj i dalje, doduse koristim ga samo za filmove i slicno dok je za muziku tu denon sa tannoyima. Nije z-5500 los uopste za ono za sta je namenjen a to su igre i filmovi.

Samo jos i da mu padne cena posle 10 godina ...

Ja sam uzeo z-5500 tad za oko 300e ganc nove, doduse iz skladista a ne preko neke firme ;-)

Sad im je cena za 100 evropskih novcanica niza a ipak su zvucnici 10 godina stari.

Купи себи било које половне Кантон кутије за 100е и неко најобичније појачало и добићеш 23х бољи звук од СОЛО7.

Polovan HiFi je strasno jeftin zadnjih par godina. Neko pojacalo od 40-50e i neki zvucnici od ~100e ce zvucati prilicno bolje od Solo7.
S druge strane cena Solo7 je rasla zadnjih godina.

Posle malo duze pauze, razmisljanja i konsultacije sa prijateljom koji je bas u HI-FI vodama, ipak prelazim na opciju pojacalo + zvucnici. Ipak gejmerski zvucnici nisu za filmove i TV, pogotovo sto 220E nije mala cifra.

Hvala svima za odgovore.

Pazi, ja sam pre 10tak godina uzeo z-5500 i radi ko zmaj i dalje, doduse koristim ga samo za filmove i slicno dok je za muziku tu denon sa tannoyima. Nije z-5500 los uopste za ono za sta je namenjen a to su igre i filmovi.
Isto, platio sam ih malo vise od 300, mislim da su bili 350 dilerska cena tada.
2 x crkli, popravljeni. Rade ceo dan, ne gasim ih skoro nikada, prezadovoljan sam tom kupovinom.

Nazad
Vrh Dno