Šta je novo?

Malo vise od tv-a ?

Man at arms

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Poz svima, posto sam u ovoj raboti potpuno neiskusan pokusacu sto bukvalnije da govorim.

Za ovo leto razmisljao sam da nabavim tv za sobu preko kog bi gledao u sustini samo dvd filmove, ali nesto tipa da moze lako da se montira na zid, tanko i osrednjeg kvaliteta.Zanima me prevashodno cena takvih uredjaja, modeli i po koje iskustvo sa pomenutim.

Poz i hvala na odgovorima

Hmm, meni se cini da je ipak bolje da uzmes neki veci monitor ili cak TFT ?! Slika je ipak kvalitetnija nego na TV-u (mislim na DVD) ali sve zavisi koliko si para spreman da izdvojis.

Pa mislim da bi monitor trebao da bude ogroman a to mi vec ne treba za komp... sto se tice parica sta znam oko 800 ojra

Hmm, iz opisa koji si dao cini mi se da si mislio na nesto sto se zove plazma TV. To neces naci ni priblizno po toj ceni (800e). Cene pocinju od 7-8k eura pa na vise i to na trulom zapadu.
Stvarno mi ne pada nista drugo sto je tanko, lako se montira na zid i ima potreban kvalitet prikaza za DVD.
Poz.

slazem se sa falconom...

omnik je napisao(la):
Hmm, meni se cini da je ipak bolje da uzmes neki veci monitor ili cak TFT ?! Slika je ipak kvalitetnija nego na TV-u (mislim na DVD) ali sve zavisi koliko si para spreman da izdvojis.

Pitanje je da li monitor ima taj nivo kontrasta i osvetljenja da bi prikazao sve detalje sa DVD snimka. Uvek mozes da podesis monitor, ali onda se svodi na stalno cackanje monitora za film i za Windows rad, a one opcije koje imaju pojedini proizvodjaci (magic bright itd..Samsung, ViewSonic...) ne vrede ni za k. MIslim da je kvalitetan TV nezamenljiv kada je u pitanju gledanje filmova.

Kakav TFT isl. okrecis sobu u belo uzmes projektor i eto dijagonale od bar 3m...

Mare je napisao(la):
Kakav TFT isl. okrecis sobu u belo uzmes projektor i eto dijagonale od bar 3m...

A za lovu koju da za taj projektor moze da ispazari TV dijagonale milion :!: :brow:

Amon_Ra je napisao(la):
...
A za lovu koju da za taj projektor moze da ispazari TV dijagonale milion :!: :brow:

Ne bas, i tehnologija katodne cevi ima granica. Jos pogotovo ako hoces ravan ekran.

p.s. Osim ako ti ne odgovara i dubina TV-a od "milion" :D

Nazad
Vrh Dno