Šta je novo?

Malo veci PVA ekrani

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Dakle, zanima me sa ima od 19+" sa MVA/PVA matricom.
Znam sve samsunge (970P, 214T, 215TW...) ali slabo stojim sa Philipsom, ViewSonicom i LG-em od onoga sto se kod nas moze kupiti relativno jednostavno. Beliena ima 10 20 35W koji ne znam da li je kod nas dostupan.

Manje me zanimaju 21 modeli, posebno 24" jer to kosta mnogo.

Hvala svima sto ne skrecete diskusiju na TN ekrane, koliko je koji monitor brz za igre i slicne teme koje nemaju veze sa naslovom topica :D

Dakle, koji modeli imaju i moze kratak komentar kako se monitor pokazao.

Viewsonic VX2025wm, kida na svim testovima na netu, nema sanse da je los iako ga niko ovde nije video, nije ni Conroe (skoro niko) a svi znamo da kida, ako su finansije problem Belinea kida u svom selu.

Viewsonic je keva za LCD monitore - kada sam gledao 20-ak LCD monitora zajedno, jedino su mi se Viewsonic i poneki Samsung izdvajali po kvalitetu prikaza.

Vertygo je napisao(la):
Gde? I da li ima gde da se pogleda prvo?

Idi na pcberzu i kucaj oznaku modela u search . Dobices par rezultata, ali
pitanje je da li imaju na lageru .Tesko da ces negde videti ovaj model izlozen
kod nas . Ipak je to egzotika za ovo trziste .

Najjace je sto svi komentarisu, a koliko ja vidim iz ovih komentara niko nije video nista vece od 17", evenutalno 19" :)

Juče u BestBuy-u sam imao prilike da vidim Nec-a tog 20WMGX2 (iako sam otišao sa namerom da snimim kako izgleda 90GX2) i oduvao me je potpuno. Najbolje što sam imao prilike da vidim do sada. Ali recimo žena mi je bila iz priče da ima "plastičnu" sliku i da joj se ne dopada i da je Westignhouse 20-ica (koja je bila odmah do Nec-a) mnogo bolja.

Samsung 215TW je tezak krs odnosno za cenu nudi premalooooo

Ajde onda obrazlozi svoje zapazanje, ja sam ga video i monitor je vrlo dobar, posebno za cenu jer je i jedan od najjeftinijih 21" modela na trzistu.

jedan i mozes da dodjes da ga vidis kad god hoces. Kad ga upalis na prazno u sva 4 coska imas bele (tacke, strafte ne znam ni ja kako da ih nazovem....)...crna boja je losa, jedino sto je dobro je ugao...

Uostalom Max ga je video prvi dan kad sam ga doneo i nije mogao da veruje koliko je los

Ja sam kupio pre neki dan 102035w i zadovoljan sam. Ugao vidljivosti je odlican. Crna je bash crna ali nije kao na 970p (kum ima 970p pa mogu da uporedim), nema probijanja pozadinskog osvetljenja, fotografije izgledaju odlično. Jedino je steta sto nemam jacu grafiku da mogu da teram igre na 1680x1050. Da i namucio sam se da nadjem DVI/DVI kabl posto ne dolazi uz monitor.

LUC1FER je napisao(la):
jedan i mozes da dodjes da ga vidis kad god hoces. Kad ga upalis na prazno u sva 4 coska imas bele (tacke, strafte ne znam ni ja kako da ih nazovem....)...crna boja je losa, jedino sto je dobro je ugao...

Uostalom Max ga je video prvi dan kad sam ga doneo i nije mogao da veruje koliko je los

A i ti si ga povezao na XBox...

Ispravka: vidi se probijanje pozadinskog osvetljenja u coskovima kada je crn ekran i kada je mrak u sobi. Eto u početku nisam video ali posle malo više rada na njemu... Ipak više volim da sam realan a ne samo da hvalim svoje:)

Ljudi nahvalise Samsung 215TW:
http://www.trustedreviews.com/article.aspx?page=7267&head=0

Ljudi treba da se suoce sa cinjenicom da ne postoji savrsen LCD monitor, a takodje i da ne traze dlaku u jajetu svakom mogucem modelu na trzistu. Na kraju krajeva, kao sto rece Blade treba biti realan. Takodje sam primetio da postoji izvesna grupa ljudi kojoj se ne svidja nijedan model koji sajtovi ili casopisi ocene za dobrog. Ja ne znam, sta bi to zadovoljilo njihov tako istancan ukus pa da se sloze sa necim sto drugi smatraju za kvalitetno

delimir je napisao(la):
A i ti si ga povezao na XBox...

Jesam ali i na VGA i tu se vidi ono belo u uglovima...

Ok je monitor ali sam se malo razocarao jer sam ocekivao verovatno previse...

Vrh Dno