Šta je novo?

Malo sam se igrao

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Konfiguracija iz potpisa, PASIVNO HLADJENJE, mada planiram da nakacim neke 12ice na Z600, al samo da malo dodjem do para...

BTW, temperature su posle jedno pola dana "zezanja na kompu", nisam bas imao vremena za ozbiljnije testove, ali uskoro cu i to uraditi.

Imam manje probleme sa memorijom, latencije me zezaju, stalno mi prijavljuje 5-8-8-22, u biosu namestim 5-5-5-15, ali ne pije vodu... Sta da radim?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    81.2 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Cime pasivno hladis, moze neka slika?
Kolika je temperatura chipseta?

nakachi na njega 2 tihe 12tice i dizi taj cpu na 3.6 ;)

btw kuler je ovaj cooler master hyper z600
coolermaster4.jpg

Koliko si ga platio?

preskup je vidjao sam ga za oko 45 shto je mnogo poshto ima TR za te pare

tolko sam ga i platio otprilike i vala isplati se, em sto ladi, em sto je pasiva, tako da sam very happy...

Cim skupim parice kupicu neke 12ice (koje mi preporucujete btw??), pa cu da probam da dodjem do 3.6 a onda sledi i testiranje... Za sada sam uspeo da spustim
napon bez problema, pa su i temperature pale ispod 60 (da kazemo da je 57-58 prosek) posle celog dana rada. Izgleda da me je us**o primerak he he

BTW i dalje mucim muku sa memorijom... Cas oce cas nece, dobio sam i jedan BSOD, ali posle vracanja memorije na "auto" i 5-8-8-22 (al ga je zaokruzio) nisam imao problema...

Poslednja izmena:
ne gleda se koliko se on greje posle celog dana npr.ja komp ne gasim nikad i temp su uvek iste tj sve zavisi od sobne temp. skini prime pa ga pusti 2 3 sata pa onda vidi temp i gledaj da ne prelaze 70;)

Znam da te temperature nisu merodavne, al reko sam vec da su to preliminarne informacije, evo prekosutra ocekujte rezultate i 3.6Ghz =)

Evo vec dva dana pokusavam da vratim sistem na 3.4 koje sam ovde postovao, ali ne ide... memorija mi pravi problem, makar malo podigao FSB jednostavno nece da sljaka... U stvari oce ali posle jedno 10 restarta sistema... stvarno ne znam sta da radim, proverio sam je sa MemTes i GoldMemory i nisu naleteli na probleme... Temperature nisu uopste bili kriticne...

mnozioc 9 je problem, igraj se sa 8*4xx, pa dokle te ploca dovede...i kod mene i kao i kod par drugara ima problema sa zabodom ili restartom masine...u mom slucaju nema boot-a posle restarta pri setu 9*415(boot-uje normalno samo posle prvog setup-a u biosu i tog restarta)masina je na tom kloku prime stabilna ali kada restartujem ili ugasim vise komp nema boot-a..razmisljao sam da ga ne gasim :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno