Šta je novo?

Malo retro ali....

Xantor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.10.2008
Poena
154
Prinuđen da se malo vratim u prošlost jer sam obnavljao staru vikendicu. Obezbedio sam komp sa Sky Star 2 SAT karticom (kao i tanjir i sl.), pa me zanim da li mogu da gledam domaće kanale preko satelitske? Da li i koji ključevi su potrebni (pretpostavljam da su zaključani) i kako da dekodiram ako je to uopšte moguće?

ima kanala....mada bi bilo bolje da je SkyStarHD...jer sa njom mozes da gledas dosta nasih,Hr,Bosanskih....i naravno trebati Net zbog podesavanja za CS(card sharing).....

Sto se tice SS2 s njom se moze gledati koliko znam Bulsatcom uz pomoc kljuceva a sa CS se moze gledati sve.

moze sve sa CS(treba mu dvb-s2 tuner),ali ne ceo Bulsatcom ,jer mnogi paketi traze DVB-S2 tuner,a obican SS2 to nije....takodje mu treba S2 tuner i za Polaris,MaxTv,Pink...
sto se tice stranih kanala,situacija jos nije strasna,jer ima jos uvek dosta dobrih SD kanala...

Poslednja izmena:
mozda,ali kako zelis malo vise i poznate domace kanale,nije bas tako....:)
(Pink TV)....16.0°E Eutelsat 16A 11151.00 V B06 Europe B DVB-S2 8PSK 13268 2/3
(Max TV-HR)16.0°E Eutelsat 16A 11512.25 H D03 Europe B DVB-S2 8PSK 30000 3/4
(Polaris..Arene Sport) 39.0°E Hellas Sat 2 11135.00 V 5 F2 DVB-S2 8PSK 30000 2/3
ne treba da pominjem da ovo sve radi preko CS...ali ne i rucno ubacenih kljuceva....

Poslednja izmena:
Kad smo već kod skystar2 kartice,meni je riknula i uzeo sam amiko hd combo.Samo jedan dan sam imao sreće da gledam kanale i nakon toga mi je diseqc motor zaglavio na istočnoj poziciji dalje od 80 stepeni gde ništa ne mogu da uhvatim.Motor izgleda ovako MOTECH-SG2100.jpg a radi se o SG2100 starom 6 godina.Nije crko skroz,može da se pomera i preko amika i ručno ali čim ga pomerim malo zapadno on se sam vraća na istok.Probao sam reset na samom motoru i sve što je bilo moguće ali ne pomaže.Desilo mi se dok sam imao ss2 karticu dva puta da tako zaglavi ali se vratio sam od sebe,a sada neće.Da li neko ima rešenje jer su novi skupi.

Probaj da resetujes motor.
Trebalo bi ima rupicu za reset dugme.
Vrati motor na 0, ubaci cackalicu za reset i drzi je nekoliko sekundi.
Posle iskopcaj kabl i ponovo ga prikopcaj.
HARDWARE RESET
1. Make sure the power from the receiver is turned on. The indicating LED lights on.
2. Drive the motor to 0 via the manual button.
3. Probe the RESET button behind the bottom of the motor via a thin rod for 2 seconds. The LED
blinks in Orange Color. The reset process is OK while the LED is green. The preset Satellite Table will be reinstall and the current position will be set as 0.
Please cut off the power for the motor first before any operation.

Kao što napisah gore,sve sam probao i neće.Da se vrati na 0 nema šanse.On samo šeta između 80 stepeni i cantimetar dalje istočno.Prihvata i ručne komande i komande preko daljinc od Amiko risivera ali šeta na putanji od 1cm maksimalno.

Vrh Dno