Meni ne treba nista osim kontakata i to je sve.
Nemam pojma šta se gubi master resetom, ali (bar kod mene) postoji opcija da se uradi backup kontakata na memorijsku karticu, taj backup može i da se iskopira na komp. Kontakti se mogu kasnije uvesti iz tog backupa.
Obrati pažnju kod instaliranja da baš staviš u sam root, ali ne ona prva ikona nego prva sledeća (ih, što sam objasnio). I kopiraj jedan po jedan, ako iskopiraš oba istovremeno instaliraće samo jedan. I koristi win explorer, ako staviš u root iz TC-a onda neće, jer to nije taj root (znam da zvuči glupo, ali u Win Exploreru ima i nešto iznad onoga što je root u TC).
Zanimljivo je da ne ume da instalira ove sertifikate sa weba, ja sam prvo stavio na lokalni server na kompu i probao da instaliram preko gprs, ali je tada rekao da mu je format fajlova nepoznat (dok onaj Java sertifikat za Gmail aplikaciju može da instalira sa weba, ne znam u čemu je razlika).
U svakom slučaju, ovi sertifikati će ti trebati i posle master reseta, jer ih telefon jednostavno nema. Ovi iz Googla su bezobrazni jer neće da kažu zašto ne radi Gmail iz native mail programa, nego favorizuju svoju Gmail Java aplikaciju.