Šta je novo?

Malo pomoci oko proveravanja poste preko mobilnog

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Imam SE K750i. Zanima me kako da preko njega na najlaksi nacin proveravam postu na Gmail i Yahoo.

Ovo mi jako treba, posto neko vreme necu biti pri kompjuteru, a poste nikad dosta. Hvala unapred!

Yahoo ne znam, verovatno imaju neki mobilni sajt preko koga bi to radio...
Gmail mozes da podesis u def. email klijentu ali po meni je mnoooogo bolje resenje da skines gmail app ;)
Preko mobilnog idi na gmail.com/app i skini aplikaciju i sve ce lepo ici, po meni je dosta bolja app, ne trosi dosta kredita, a otvaranje poste je jako brzo.

Ili Mini Opera koja super fercera sa Gmailom.

Problem je sto nikako ne mogu da otvorim stranice odakle bi preko mobilnog skinuo te programe. Ukucam lepo gmail.com/app i m.yahoo.com i cekam bre pola sata on nista ne otvara...

Ne znam u cemu je problem :(

ja gmail proveravam tako sto imam i browseru (fabrickom na telefonu, ne operi) u favorites m.gmail.com. Nikakva aplikacija, radi odlicno

Nemam pojma, ja lepo odem na glavni meni pa na Internet services, pa na More, pa na Enter address, pa onda ukucam adresu i odem na Go to. Onda on krene da ucitava, ali se ne desi nista cak ni posle pola sata :(

Ne znam u cemu je problem, da nisam nesto zaje8ao, pre svega mislim na neka podesavanja... Pomozite.

Verovatno neko bezbedonosno podesavanje. Probaj da procackas oko kukija. Meni zbog toga ne radi Gmail app.

Ukucam ja npr. wap.google.com i to radi... Ostalo, nema sanse... :(

Ja imam W810i sto je isto sto i tvoj fon i MiniOperu sa kojom bez ikakvih problema proverim Yahoo mail i sto je najvaznije veoma brzo.

Nemam pojma, onda se meni nesto sje8alo :(

Uspem samo da ucitam wap.google.com, dok ostalo - nista. U cemu je problem?

Pa pravo da ti kazem imao sam i ja malo problema dok se nisam prvi put spojio. Samo od sebe se sredilo i kada se prvi put spojilo sve je bilo OK i od tada radi.

Verovatno neko bezbedonosno podesavanje. Probaj da procackas oko kukija. Meni zbog toga ne radi Gmail app.
Nije zbog kukija, nego SE nema nove sertifikate koje koristi Gmail za verifikaciju SSL konekcije sa serverom (mislim na mail program u telefonu, ne na Gmail aplikaciju). Evo ih potrebni security sertifikati u base64 verziji (kakvu čita SE) zakačeni za ovu poruku. Treba ih dodati u root jedan po jedan, ili ubaciti sa BT, a potom će ih tel instalirati.

Stariji modeli nemaju Java sertifikat za Gmail program, treba ga skinuti sa neta (ima adresa na Gmail sajtu negde).

Prilozi

• gmail-certificates.zip
    1.9 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Mislim da ce to resiti problem, mada, ako ne pomogne, pomoci ce Master reset :D

LM, zbog ovog, ali i nekih drugih problema koje imam sa mobilnim, zanima me sta ce se sve izgubiti ako uradim Master reset? Meni ne treba nista osim kontakata i to je sve.

Da li cu ponovo morati da aktiviram gprs i sta cu trebati od vaznijih stvari ponovo da sredjujem/instaliram?

Meni ne treba nista osim kontakata i to je sve.
Nemam pojma šta se gubi master resetom, ali (bar kod mene) postoji opcija da se uradi backup kontakata na memorijsku karticu, taj backup može i da se iskopira na komp. Kontakti se mogu kasnije uvesti iz tog backupa.

Obrati pažnju kod instaliranja da baš staviš u sam root, ali ne ona prva ikona nego prva sledeća (ih, što sam objasnio). I kopiraj jedan po jedan, ako iskopiraš oba istovremeno instaliraće samo jedan. I koristi win explorer, ako staviš u root iz TC-a onda neće, jer to nije taj root (znam da zvuči glupo, ali u Win Exploreru ima i nešto iznad onoga što je root u TC).

Zanimljivo je da ne ume da instalira ove sertifikate sa weba, ja sam prvo stavio na lokalni server na kompu i probao da instaliram preko gprs, ali je tada rekao da mu je format fajlova nepoznat (dok onaj Java sertifikat za Gmail aplikaciju može da instalira sa weba, ne znam u čemu je razlika).

U svakom slučaju, ovi sertifikati će ti trebati i posle master reseta, jer ih telefon jednostavno nema. Ovi iz Googla su bezobrazni jer neće da kažu zašto ne radi Gmail iz native mail programa, nego favorizuju svoju Gmail Java aplikaciju.

Poslednja izmena:
Evo, sredjujem mobilni polako i odradio sam Master Reset.

Sada mi radi wap.google.com i ostale stranice kada otvaram iz native browsera na mobilnom. Skinuo sam mig33 i on radi odlicno. Skinuo sam i Gmail Mobile, ali mi on ne radi :( Upisem podatke za logovanje i on samo ispise 0KB Loading... i tako stoji ceo dan... Ne kontam.

Yahoo! Mobile nikako ne mogu da skinem na mobilni, ne znam kako. Mini Operu ne znam da li da instaliram, posto mi je dovoljan i ovaj default browser.

P.S Ipak je proradio Gmail Mobile, kada sam instalirao gornje sertifikate.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno