Šta je novo?

malo pomoci iz eksela

LedZeppelin

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
619
Da li postoji mogucnost da npr u jednoj celiji zadam broj, a u drugoj da zadam da mi ispise 10 na taj broj, znaci ako sam zadao u jednoj celiji 7, da mi on ispise 10^7, ali ne da racuna pa da bude 30000000, nego bas da ispise kao matematicku formulu?

Mislim da ne. Pošto Excel ne sabira tekst, tj mislim da nema tu opciju, možeš samo zadati matematičke operacije. Naravno ako sam te dobro razumeo. Ti želiš da imaš jednu ćeliju gde je 5 i drugu ćeliju gde ako upišeš 1, bude 1^5, ako upišeš 2, bude 2^5, ako upišeš 3, bude 3^5, ako upišeš 4, bude 4^5, ako upišeš 5, bude 5^5 itd?
Možda ako tačnije objasniš šta tačno želiš postići, neko će se javiti sa rešenjem.

Da li postoji mogucnost da npr u jednoj celiji zadam broj, a u drugoj da zadam da mi ispise 10 na taj broj, znaci ako sam zadao u jednoj celiji 7, da mi on ispise 10^7, ali ne da racuna pa da bude 30000000, nego bas da ispise kao matematicku formulu?

Kako li je 10^7 30000000, nije mi jasno :D

Pojasni zašto ti treba formula, i u kom formatu?

Poslednja izmena:
Ma greska u kucanju, nisam ni obratio paznju...........Treba mi kad iskucam formulu da on u tu formulu ubacuje razlicite brojeve
Recimo ovo gore sto sam naveo....ima tu jos brda stvari, samo kad ako to moze i neko zna, onda cu lako za ostalo da sredim.
Evo jos jedan primer, hocu da iskucam neki odredjeni integral, i da ne moram svaki put da ulazim u formulu i menjam granice, nego u nekim celijama zadam granice i on povuce u formuli te granice i automatski ih ispise, ako razumes sta zelim :)

=CONCATENATE(A1;"^";B1)

u A smestis osnovu u B smesti vrednost exponenta i eto ga...textualni prikaz formule...

To sam znao i ranije, ali me zanima upravo ono sto sam pitao........da mi ispise kao da je u formuli, znaci 10 na 7(mala sedmica gore), a ne 10^7. Jel moze ovo ili ne?

Nazad
Vrh Dno