Šta je novo?

Malo pod Windows-om, malo pod Linux-om - kako?

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Prema Linux-u odavno gajim naklonost, povremeno ga i koristim. Nazalost, Windows i Office su mi neizbezni na poslu, mada sam neke stvari "prosvercovao" - koristim LaTeX kad mogu, a uvek GCC.

Neke stvari mi ipak jos uvek smetaju da vise koristim Linux (po mogucstvu Debian ili S.u.S.E.).

Prva stvar je vezana za poznati problem LF, CR i ostalo. Nisam siguran da nad istim fajlovima mogu da radim u oba sistema, a da ne moram da pokrecem programe za konverziju ako jednom koristim WinEDT, a drugi put Kile.

I dalje nisam nasao adekvatnu Linux zamenu za Total Commander i neki editor koji bi mi odgovarao.

Ako nesto znate o ovome, hvala unapred...

Beesoft Commander koristim na SUSEu, vrsi posao. Za editor... Instaliraj Wine na Linuxu i onda ces moci odatle WinEDT da koristis. Trebace ti samo i tetex (latex za linux).

@Belhazor,

hvala.

BSC deluje obecavajuce, ali ja ni posle duzeg gledanja nisam uspeo da nadjem RPM za OpenSuse 11.4 ili slican Probao sam Packman, RPMseek, ...

Jesi li sam probao WinEDT pod Wine-om?

Što ne koristiš Ubuntu LTS 10.04?

Imam i njega negde, ali mi nije tako legao. I inace vise volim KDE od Gnome-a.

A ako vec koristim Gnome, onda mi je drazi Debian koji sam najduze i koristio.

Za S.u.S.E. me vezu i neke uspomene, posto sam radio u Nemackoj u okruzenju gde se on masovno upotrebljavao. Najradije bih ostao na njemu - ako mogu.

Zamene za Total commander: Krusader, Midnight Commander (sad radi i van šela), Tux (zasad nema .rpm), ...

Probaj i double commander, on bi trebao da je potpuni klon TC-a; cak se hvale da rade i pluginovi za TC.

Sad sam ga instalirao, ali mi se nije posrecilo - uspesno se instalirao, ali kad ga pokrenem, pojavi se kursor, "radi", bljesne i nestane.

Dakle, za sada ostaje Krusader.

Dva pitanja vezano za njega:

1) gde sistem automatski mount-uje USB stick i mogu li da napravim neku precicu do njega - moze i simbolicki link, tako da ga direktno vidim
2) mogu li da podesim Krusader tako da uopste ne vidim sistemske direktorijume (/dev, ...)

Jesi li double commander instalirao iz zvanicnog repozitorijuma ili si dovukao instalacioni fajl direktno sa sourceforge-a? Ako je ovo drugo u pitanju startuj double commander direktno iz konzole pa pogledaj sta nije u redu; verovatno mu fali neka biblioteka.

Jesi li double commander instalirao iz zvanicnog repozitorijuma ili si dovukao instalacioni fajl direktno sa sourceforge-a? Ako je ovo drugo u pitanju startuj double commander direktno iz konzole pa pogledaj sta nije u redu; verovatno mu fali neka biblioteka.

Ovo prvo, mada sam imao u rezervi i drugo. U svakom slucaju ne kosta me nista da probam.

Ali i za njega vazi gornje pitanje.

Ja sam u Crusader-u vec sakrio hidden files, ali bih voleo da sakrijem sve ono sto me ne zanima kad nisam root.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno