Šta je novo?

Malo plavi ekran malo fatal error na FSC Li 1718

Ion

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
309
Pre nego sto neko kaze da sam lud ili neupucen ili da pak mozda trazim previse od laptopa recicu samo da mi je nelogicno da na pomenutom laptopu sa 2 gb rama 256mb sherovano sa grafickom i Core Duo procesorom da mi usled igranja World of warcrafta izbacuje plavi ekran ili me izbaci u win uz poruku o fatal erroru, Battlefield 2 radi ok ali me ponekad izbaci u win, da li je moguce da je grafika toliko usko grlo mada ja pak sumnjam na memoriju iako sam je testirao par puta i nije mi prijavljena nijedna greska? Pomozite da ne :smash: moju krvavo zaradjenu kantu!Ili je pak mozda problem u nikad goroj Windows Visti Home?

Prilozi

• wtf.txt
    13.7 KB · Pregleda: 64
  • wtf.jpg
    wtf.jpg
    139.1 KB · Pregleda: 118
proveri temperaturu procesora u load-u
a mozda je i sve to do Viste
instaliraj xp pa vidi kako se ponasa, da bi otklonio mogucnost nekompatibilnost

Probaj da osvezis drajvere za grafiku (intel?).
Lako bi moglo da bude i do memorije, testiraj je necim.

Poslednja izmena:
Kao sto KIBLA`s rece, instaliraj XP, pa onda probaj WoW i BF2. Moguce da ce tada biti bolje. Ako zeza i dalje... onda pocni da testiras memoriju i sve ostalo...

Instalirao bih ja xp ali ne mogu da se nadju svi drajveri pogotovo za grafiku. Inace grafika je ati radeon xpress 200m series a memorija apace 2 x 1gb. Kako najbolje da proverim temp proc. u loadu?

Otvoris u prozoru neku CPU zahtevnu aplikaciju kao i program za merenje temp. pa pratis sta se desava. Ili neki program za testiranje koji ima i merenje temp.

Sve ti je ispravno ne brini,sto posto.I kod mene se to desavalo,ali se ne secam kako sam tacno resio problem.Promeni drajvere za graficku ili napravi novi shortcut od exe fajla gde ti je smesten WoW.

Hvala Dok na savetima ali nisam uspeo da resim problem. Shortcut ne pali a drajvere mi ne dozvoljava da instaliram tj. instaliram ih ja ali on zadrzi postojeci uz poruku da su drajveri up to date .Instalirao sam vistu ultimate pa da vidimo da li ce to da resi problem.

Pa jos uvek nisam uspeo da resim problem. Memtest ne prijavljuje nijednu gresku terao sam ga da radi celu noc a memdoc zakuca posle par minuta. Da li imam bagovitu verziju ili je memorija ne znam pomagajte evo jos jednog thumbnaila.

Prilozi

• Zna li ko.jpg
    Zna li ko.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 81
reinstal igre ce pomoci

Ma ponovo sam sve instalirao ocistio cache izbrisao interface ne znam ni ja vise sta da radim jel moguce moyda da je do neta mada iskreno ne mislim da je to ali stvarno vise namam ideja kako da resim problem sem da odnesem komp na reklamaciju.

Dep?

Da li ti je ukljucena Data Execution Prevntion (DEP)?
Probaj da iskljucis pa da vidis onda...
pokreni Command Prompt sa Administrativnim privilegijama i ukucaj:
bcdedit /set nx AlwaysOff

za ponovno ukljucivanje kucaj :
bcdedit /set nx OptIn

pozz

ma iskljucio sam i dep za launcher za wow.exe mi ne dozvoljava i opet isto. Sto je najcrnje nasao sam na netu gomilu ljudi sa istim chipsetom a slabijim masinama kojima wow radi bez problema jedino sam ja ...... srece.Nista sutra probamo sa xp om.

Sličan problem sam imao na AmiloPro 3205. Plavi ekran pri banalnim operacijama poput kopiranja sa ext diska, instalacije programa i sl. Za sve je kriv preinstaliran XP od strane (da sramota bude veća) ms gold partnera zvanog Desk koji nisam mogao oporaviti sta god mu radio. Format, clean install sa priloženog oem diska i radi perfektno mesecima.

Nazad
Vrh Dno