Šta je novo?

malo objasnjenja

cYb3r_sh

Čuven
Učlanjen(a)
05.08.2002
Poena
609
posto je najvaznije za plocu topic sam stavio ovde

1.Predlozite jednu dobru plocu za Celerona na 1.1ghz.Da ima dobru integrisanu zvucnu da nema integrisanu graficku.Da ima sest pci slotova, tri lezaja za memoriju da podrzava drr rame i da je pogodna za overclock da bi digao procesor na sto vecu megahercazu.Da bude poznate marke

2.Imam kuciste Atx neznam oznaku od Hipomedije (ima nesto plave boje nema problema okacicu sliku ako vas zanima) napajanje mu je 300W.I on ima tri izlaza a napajanje hardova i cd-romova.A ja vec imam hard dvd i rw.I ocu da kupim jos jedan hard,kako bi mogao ja da napajam taj hard da kupim novo napajanje ili sta.

3.da li moze da imam 256sdr rama i 256ddr rama u jednoj ploci i koliko je to dobro i da li uopste to moze.A ako moze koliko mi predlazete tu kombinaciju.

cYb3r_sh je napisao(la):
posto je najvaznije za plocu topic sam stavio ovde

1.Predlozite jednu dobru plocu za Celerona na 1.1ghz.Da ima dobru integrisanu zvucnu da nema integrisanu graficku.Da ima sest pci slotova, tri lezaja za memoriju da podrzava drr rame i da je pogodna za overclock da bi digao procesor na sto vecu megahercazu.Da bude poznate marke

2.Imam kuciste Atx neznam oznaku od Hipomedije (ima nesto plave boje nema problema okacicu sliku ako vas zanima) napajanje mu je 300W.I on ima tri izlaza a napajanje hardova i cd-romova.A ja vec imam hard dvd i rw.I ocu da kupim jos jedan hard,kako bi mogao ja da napajam taj hard da kupim novo napajanje ili sta.

3.da li moze da imam 256sdr rama i 256ddr rama u jednoj ploci i koliko je to dobro i da li uopste to moze.A ako moze koliko mi predlazete tu kombinaciju.

1. ASUS TUSL-2C (varijanta sa 5.1 zvukom)
2.Nabavi spliter koji od jednog HDD konketora pravi dva
3.Zaboravi na DDR na Intel procesorima pre P4.

Re: Re: malo objasnjenja

1. ASUS TUSL-2C (varijanta sa 5.1 zvukom)
2.Nabavi spliter koji od jednog HDD konketora pravi dva
3.Zaboravi na DDR na Intel procesorima pre P4.
Slažem se, uz malo pojašnjenje: postoje ploče za P3/Celeron (Socket370) sa DDR memorijama, imao sam ih, koriste VIA Apollo Pro266/Pro266A chipset, npr. Chaintech ima nekoliko modela, pa QDI Advance 12C... itd, ali nisu imale nikakav napredak u performansama pa se nisu 'uhvatile'.
Ima čak i sa oba podnožja (SDRAM i DDR), npr. Gigabyte GA-6RXB (imao sam i nju, sa RAIDom itd.), ali ne mogu da se koriste obe vrste istovremeno, ili SDRAM ili DDR.

Re: Re: Re: malo objasnjenja

ZorMi je napisao(la):
Slažem se, uz malo pojašnjenje: postoje ploče za P3/Celeron (Socket370) sa DDR memorijama, imao sam ih, koriste VIA Apollo Pro266/Pro266A chipset, npr. Chaintech ima nekoliko modela, pa QDI Advance 12C... itd, ali nisu imale nikakav napredak u performansama pa se nisu 'uhvatile'.
Ima čak i sa oba podnožja (SDRAM i DDR), npr. Gigabyte GA-6RXB (imao sam i nju, sa RAIDom itd.), ali ne mogu da se koriste obe vrste istovremeno, ili SDRAM ili DDR.

Upravo zbog neadekvatnosti takvog rešenja sam i rekao da zaboravi na DDR na P6 arhitekturi. Jedostavno - besmisleno je. ASUS TUSL-2C je odlična ploča i nema razloga da kupuje VIA ploča ako već ide na Intel varijantu.

I za razliku para izmedju obicne sdram i ddr sdram kupis vise memorije i milina ;)

Poslosacu vas i kupicu tu ASUS TUSL-2C (varijanta sa 5.1 zvukom) samo otprilike koliko kosta

koliko ima pci i slotova za memoriju taj ASUS TUSL-2C
sa njom na koliko bi mogao da podignem moj procesor

vazi kupicu jos 256rama obicnog.
i koliko dodje i taj spliter koji od jednog HDD konketora pravi dva znam da je sitnica ali koliko

cYb3r_sh je napisao(la):
Poslosacu vas i kupicu tu ASUS TUSL-2C (varijanta sa 5.1 zvukom) samo otprilike koliko kosta

koliko ima pci i slotova za memoriju taj ASUS TUSL-2C
sa njom na koliko bi mogao da podignem moj procesor

vazi kupicu jos 256rama obicnog.
i koliko dodje i taj spliter koji od jednog HDD konketora pravi dva znam da je sitnica ali koliko

Tusl2-c je oko 90eura, ima 6pci slotova i agp naravno, a varijanta koju ti juris ima i integrisanu zvucnu.
Taj spliter je oko 2-3 eura, ne verujem da je vise, cak mozda nije ni toliko...

Ja zivim u zrenjaninu i nasao sam neki
||ASUS TUSL2-C, i815EP, ATA100|| za 105evra da li je to taj

i da li ima 3 lezaja za memoriju i koliko moze memorije najvise da se nabaci,,,,da i na koliko bi mogao sa njim da overklokujem moj procesor

i da li bi se na njega mogao staviti i Intel Celeron 4 1.7Ghz, socket 478

hvala na dosadasnjim objasnjenjima

Celeron 4 ne može da se ubaci zato što je Celeron 4 predviđen za Socket 478 ploče (kao kod P4), a ne Socket 370 (PIII, Tualatin, Coppermine).

Maximalno možeš da ubaciš 512 MB RAM-a zato što i815 ne podržava više (meni to još uvek deluje neverovatno, ali...)

delimir je napisao(la):
Celeron 4 ne može da se ubaci zato što je Celeron 4 predviđen za Socket 478 ploče (kao kod P4), a ne Socket 370 (PIII, Tualatin, Coppermine).

Maximalno možeš da ubaciš 512 MB RAM-a zato što i815 ne podržava više (meni to još uvek deluje neverovatno, ali...)

Jos je gore...
Kad ubacis 512Mb mozes imati==imaces problemcic sa video kartom...

ozbiljno kazite jos neku dobru plocu koja moze 1gb rama ili vise

Za cega ce ti 1Gb+ rama? Ako imas neku aplikaciju koja ce da koristi toliku kolicinu rama, sumnjam da ce ti biti dovoljan taj Tualatin Celeron.

Ako ćeš više RAM-a onda idi na P4 (ili P4-Celeron). i815 čip-set ne podržava više od 512mb, a i kombinovati neki tamo Celeron sa 1 GB RAM-a je malo čudno...Bolje uzmi lepo P4+1 GB DDR-a ili AMD varijantu, babe i žabe ne idu zajedno.
Celeron je zamišljen kao srce low-cost konfiguracija, a u to se 1 giga RAM-a nikako ne uklapa, barem ne kod Intel-a...

Pa nenam uzeo bih ja tu plocu jer nikog nepoznajem ko ima vise od 512rama ali jedino me brine ako budem imao toliko rama kako ce raditi graficka eagle_ge force 2 mx400 64mb
da ovaj celeron nije tulatin.i zaista je glupost da stavim 1gb rama koji ce mi vise od 512.Ionako ako kupim jaci procesor moracu i novu plocu koja podrzava 1gb+
samo sto kaze dejandj kako ce raditi tad graficka
i jel ce reci neko koliko bi mogao da overcklocujem sa tom maticmom

Ma nema nikakvih problema sa 512mb rama, makar ja nisam imao... Imao sam 512rama (2x256) i matrox g400, gainward gf2ti, leadtek gf3 i prolink gf4 4200 i nikada nikakavih problema nisam imao...

dejandj je napisao(la):
Jos je gore...
Kad ubacis 512Mb mozes imati==imaces problemcic sa video kartom...

Odakle ti ova informacija. Doduse ja imam CUSL2-C i sve radi ok, ma jok nema tih problema...

Ako stavis vise od pola kg rama na win98 imaces svakakvih problema.

Vocko je napisao(la):
Ma nema nikakvih problema sa 512mb rama, makar ja nisam imao... Imao sam 512rama (2x256) i matrox g400, gainward gf2ti, leadtek gf3 i prolink gf4 4200 i nikada nikakavih problema nisam imao...

Pa da ali kao sto vidis on svaki put kad kupuje procesor duplira kolicinu memorije :), pa i sad stavio 512 a kod narednog apgrejda stavio bi 1 gb pa se pita sta da uzme sada :p

Ja ne znam šta će nekome 1 giga RAM-a, do skora sam imao 512 MB DDR-a i nije mi bilo teško da se vratim na 256 MB DDR-a...Možda treba za Photoshop, ako praviš bilborde ili trebaš da osmisliš dizajn za neku reklamu koja će biti nafarbana na nekoj omanjoj zgradi :p . Za svakodnevni rad sasvim je dovoljno 256-512 MB RAM-a.

Po toj logici, ako bih uz svaki apgrejd CPU-a duplirao RAM do sada bih imao par destina giga DDR-a :)

Dobro je sto nema problema sa grafickom,a ja imam win xp.
I da li ce mi neko reci na koliko bi mogao da overcklokujem jer mi je to najbitnije.

Da i ako budem kupio nov procesor precicu na ddr rama

Ma ne može bre DDR i Celeron Tualatin, moraš da uzmeš Celeron 4 na 1.7 giga i neku adekvatnu ploču...To smo već napisali. Znači Celeron 3 + SDR ili Celeron 4 + DDR. Ako hoćeš možeš za iste pare da uzmeš mnogo bolju AMD kombinaciju: Athlon XP 1700+ DDR.

MA ZNAM OBJASNILI STE MI DA NEMOZE CELERON NA 1.1GHZ SA DDR ramima.

Ali jel ce mi vise neko reci na koliko bi mogao da overclockujem celeron na 1.1ghz(ne tulatin) na toj Asusovoj maticnoj ploci

Vrh Dno