Šta je novo?

Malo komplikovan problem sa monitorom, TV-om i color profilima...

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Aj da probam da objasnim svoj problem. Na starom Samsung plasma TV-u sam imao 2 HDMI ulaza. Na jedan mi je bio prikacen racunar, a na drugi preko HDMI switcha xbox360, dreambox risiver i IPTV. I sve je to funkcionisalo savrseno. Medjutim jedan HDMI ulaz na tv-u je crko, i sada sam na hdmi switch dodao i racunar, i sve to sada ide preko jednog hdmi ulaza na tv-u. Sada kada saltam na switchu hdmi izvore, cim predjem sa ili na racunar, monitor se na par sekundi iskljuci i cuje se onaj windows zvuk i resetuje mi color profil, tj. un-loaduje ga i malo se kao pobuta rezolucija...ovo ne znam kako da objasnim, postavicu screenshot ili cu da snimim video lepo. Dok mi je racunar bio na svom dedicated hdmi ulazu u tv-u i kad sam saltao na daljincu izmedju ta dva hdmi-a, ovo se nije desavalo. A sada, kada predjem sa racunara na neki drugi uredjaj na switchu, racunar kao da vise ne vidi TV....kao da ga skroz iskljuci. Skoro sam kupio novi AV receiver, Onkyo 515, i probao sam ga odmah, i isto se i sa njim desava, sto mi se uopste ne svidja. Kada biram source, cim predjem sa PC na nesto drugo, desi se ono.

Jel ima neko ideju kako ovo da resim, jer mi je dosadilo vise da ucitavam color profil svaki dan po 10 puta?

EDIT: Evo snimio sam video. Vidi se na kraju video i ovo sto sam pominjao da se malo pogubi rezolucija, vidi se kao dupli Chrome.
https://www.youtube.com/watch?v=gMMQ3PxYZNw

Poslednja izmena:
Vrh Dno