Šta je novo?

Mali vodič vodenih hladjenja (CLC)

Ja bih to ostavio na ploci, ipak se to kontrolise na bios levelu.

Nikako, mora da ima neki ventilator(i) povezani na CPU_Fan da bi uopšte butovao.

Ne mora. Može da se stavi ignore na čitanje obrtaja za cpu fan.

Ako BIOS uopšte ima tu mogućnost, moj racimo nema niti su druge imale. Drugo, CPU temperatura je važnija od one u kućištu i važnija je. Nema potrebe da se svi vrte istom brzinom.

sto kaze Gulftown, moze...na drugom racunaru je vazdusni kuler povezan sa corsair commander..u biosu cpu fan na ignore, na asus rog b760..

u mom slucaju kontrola svih fanova preko icue..

Takodje, LF radi kao sat :)

Stigao i u Srbiju Liquid Freezera III 360 Pro cena kao obican 360 A-RGB, sto ce reci neznatno skuplji od obicnog modela.

Novih P12 Pro ventilatora ima da se kupe pa mogu da se dodaju na LF2/3 mada to sigurno ne doprinosi svih tih 10c poboljšanja. ARGB verziju ventilatora još nisam video. Neznam za Pro ali na LF3 pumpa pokazuje samo polovinu aktuelne brzine.

Mislim da su malo promenili i nešto na bloku, nisu samo ventove. Sumnjam da bi se dobilo toliko na performansama prostom zamenom ventilatora, nije da su stari bili loši...

Baš su mogli da daju contact frame i za AMD, limeni držač procesora na Rayzenu nije ništa bolji od intelovog. Još jedan problem na LF3 su prekratki šrafovi za držanje pumpe, sa 1-2mm dužim, instalacija bi bila lakša, ovako nema šanse da se zašrafi dik je kućište verticalno.

I pumpa nije neka...i creva su kruta...
Iskreno, kad bih morao da biram između LF II i LF III, uzeo bih stari model.
Ili Lian LI Galahad II. Ili Be Quiet Silent Loop 3. Ili CM Atmos (ako su popravili zezanciju sa pumpom koja nije prijavljivala pravu brzinu)...
Ali svi oni su skuplji od Arctica.

Arctic Cooling Liquid Freezer III 360 pro ARGB je negde oko 100 Evra na KP a neki prodaju LF II 360 za iste pare. Sačekaću malo da neko ozbiljan postavi na Youtube. 10c dobitka nekako ne delu baš sasvim moguće ali i 5-6 može da bude kritično.​

Evo ti kvalitetatan test:

relative_performance_20_dBA.png

relative_performance_20_dBA-1.png

Ok, izgleda da su fanovi odlični, pogotovo na nižim obrtajima. Valjda će da ih izbace kao standalone modele, kao i 240mm model.
Ne znam jedino da li su poboljšali pumpu i creva...

1000022633.jpgDanaa stigao novi Aio, na prvu ruku primetio da su Ventovi poprilicno teski😁

ona verzija sa T30 je jos bolesnija :D

Zdravo, zna li neko koje je najbolje vodeno hladjenje za amd ryzen 7 5800x ?

Koliko se to greje da ne možeš da ga ohladiš vazduhom...?
Koji kuler trenutno imaš i koje kućište?

Greje se 5800x poprilično i do 90c na 105W TDP.

Nazad
Vrh Dno