Najkvalitetniji paneli su monokristalni, polikristalni imaju nešto manji stepen korisnog dejstva, i naravno, jeftiniji su. Postoje i neke druge vrste ali su jako slabo rasprostranjene. Polikristalni su najčešći. Pošto si ti ovde ograničen prostorom, možda bi i mogao da ideš na monokristalni. To praktično znači da za istu površinu imaš oko 20% veću maksimalnu snagu na izlazu. Bez obzira na to, u slučaju recimo panela od 100W, zimi u 12-13 h, po oblačnom danu, on ne može davati više od 30-40W, ali u najboljem momentu tog dana. Tokom celog "kritičnog" dana, panel od 100W bi možda proizveo 200-300 Wh, pa bi energiju koju si kratak morala da da baterija, koja bi se dopunila po nekom lepšem danu.
Sva ova skalamerija ne bi trebalo da bude prevelika, postoje gotovi ormarići koje možeš da kupiš, za elektroinstalacije, da ima IP65 zaštitu da vlaga ne bi oštetila nešto, mada nisu jeftini, ali možeš i sam da ga napraviš. Sam regulator punjenja i pražnjenja i invertor su jako mali, obzirom na snagu, svaki od njih orijentaciono 10x10x5 cm, možda i manji.
Ako hoćeš, kada budeš tražio cene javi mi šta si dobio, da vidim sa mojima u prošloj firmi može li to jeftinije.
:wave:
EDIT: Napon baterije ne može previše da osciluje, dok se puni je oko 14.4V, najviše što sam video je oko 15V, osim u slučaju kvara ne verujem da bi prešao preko te granice. E sad vidi koliki maksimalno napon može da trpi kamera. Regulator punjenja koji se postavlja na sistem možeš da namestiš da napon baterije drži i niže od toga, ali onda se baterija ne puni "do vrha", pa ti je to loša solucija. Nešto ovako bi mogao da koristiš:
http://www.aliexpress.com/item/DC-D...Output-1-23V-30V-free-shipping/717589168.html