Šta je novo?

"Mali" Samsung F1

Po specifikaciji su ti diskovi odlicni. I ja razmisljam o Samsungu. Ne znam samo kakvi ce biti sto se tice pouzdanosti, to vreme treba da pokaze

...Ne znam samo kakvi ce biti sto se tice pouzdanosti, to vreme treba da pokaze

Meni su tu pricu pricali u julu 2004., pa sam opet kupio Samsunga. I to ne neki poseban model, bilo je boljih tada. I evo, sluzi i dalje kao jedini disk, samo treba mi jos prostora...

EDIT: A ako bas 'oce da rikne, riknuce ma kako da se zove :smash:

Poslednja izmena:
Ti si mozda imao srece. :) Kada se budu omasovili i bude ih imao veliki broj ljudi i ne bude imao zamerki, onda ce biti to "to"

i ja sam razmisljao kao i warrior78 i onda je Samsung izbacio najbrzi 1TB disk (osetno brzi od Hitachija i Seagatea) - sigurno nisu boranija kad imaju najbrzi disk (doduse njihov je i najmladji od ova tri...)!

Ti si mozda imao srece. :) Kada se budu omasovili i bude ih imao veliki broj ljudi i ne bude imao zamerki, onda ce biti to "to"

Jeste, još će Maxtor da bude bolji od Samsung F1 diska... :S:
mito, uzimaj taj Samsung u ne razmišljal.
Zovi eurolink i informiši se kad će ga imati u prodaji.

Jeste, još će Maxtor da bude bolji od Samsung F1 diska... :S:
mito, uzimaj taj Samsung u ne razmišljal.
Zovi eurolink i informiši se kad će ga imati u prodaji.

Sigurno si od kada posedujes kompjuter, pola od tog vremena drzao Maxtor u kucistu. Nemoj toliko da ih blatis, zasluzili su postenu penziju :)

Kupovina ce morati malo da saceka, makar do kraja marta. Do tad ce i WD 320GB sa jednom plocom vec biti po benchu, pa cu onda videti. Mada bi morao da bude mnooogo dobar da bih odustao od F1.

Nego, kod HD nije situacija kao sa npr. grafickim kartama - prvih mesec-dva dana su skuplje? :trust:

Nikad nisam pratio stanje sa hardovima, zivim u kamenom dobu sa 80GB :D

Sigurno si od kada posedujes kompjuter, pola od tog vremena drzao Maxtor u kucistu. Nemoj toliko da ih blatis, zasluzili su postenu penziju :)

Svakako, ali to što su kod mene u mašini ne znači da su najbolji. :)

performanse su za cak 33% bolje od konkurentnih modela (Hitachi, seagate). Lepo :)

jel ga ima kod nas???

Poslednja izmena:
Performanse su bolje samo kod modela od 1TB, zbog vece gustine zapisa po ploci. Svi ostali su jednaki kao i konkurencija, sto se tice brzine.
Bane, pretpostavljam, misli na takodje terabajtni model...

Osim toga, ono sto je sigurno jeste da su i modeli sa jednom (320GB) i dve (640GB) ploce brzi od konkurencije, to jest da su jednake brzine kao i model od 1TB, ako ne i brzi (zbog manjka ploca).
Sto se tice ostalih modela - jos nije sasvim sigurno koriste li ploce manje gustine zapisa (250GB) ili je pak takodje rec o plocama od po 334GB, koje samo nisu ispunjene do kraja...

ajd na stranu za ona MC error (koji se ne ispoljava nikako osim u onom test programu) ali to sto imaju Surface errors - to je vec problem.
mada ni ne cudi kad su prvi presli na ne znam tacno koju gustinu ploca sa 1TB diskovima- zato su i brzi od Hitachija i Seagatea....

EDIT: preduhitrio me :) znaci te iste ploce od 334GB koriste sad i u manjim modelima? jel moguce da imaju toliko problema? steta ;( ja sam bash planirao da uzmem taj 1TB Samsungov model...

Poslednja izmena:
Po testovima ja bih rekao da koriste ploce od 250GB, jer su dosta sporiji od 1TB modela. Za modele od 320GB i 640GB ne znam, njih jos uvek nema. Na sajtu Samsunga za sve modele is F1 serije pise "Max. 334GB Formatted Capacity per Disk", ali nigde ne pise tacno koje su ploce upotrebljene.

ajd na stranu za ona MC error (koji se ne ispoljava nikako osim u onom test programu) ali to sto imaju Surface errors - to je vec problem.
mada ni ne cudi kad su prvi presli na ne znam tacno koju gustinu ploca sa 1TB diskovima- zato su i brzi od Hitachija i Seagatea....
Pazi, jedna stvar - ne bi ni MC greske trebalo da bude, naravno... a narocito ne u njihovom diagnostic programu. Mislim, 'ajde da bude u nekim HDDlife/HDD tune ili kojim vec programima za cekiranje hardova, koji jos ni u potpunosti ne podrzavaju ove nove hardove sa tolikom gustinom... ajd' to... nego u fabrickom programu Samsung-a? Nesto tu ne valja.
Program... ili sami hardovi - pitanje je. I oko toga se i vodi najveca polemika.

Inace, ima hardova koji su bez surface errora... ali onaj MC test mislim da jos nijedan F1 hard nije prosao. Kao sto rekoh - nesto tu smrdi.

stoji! i odlicno sto si javio jer dok se to ne resi - odnosno dok se Samsung ne oglasi necu sigurno kupovati njihov disk!

Po testovima ja bih rekao da koriste ploce od 250GB, jer su dosta sporiji od 1TB modela.
Baci neki link, da ne jurim sad... pretpostavljam da govoris od 750GB verziji, posto valjda samo toga ima u prodaje pored 1TB big brudera?

Za modele od 320GB i 640GB ne znam, njih jos uvek nema. Na sajtu Samsunga za sve modele is F1 serije pise "Max. 334GB Formatted Capacity per Disk", ali nigde ne pise tacno koje su ploce upotrebljene.
Za njih je sigurno - verzije sa jednom, odnosno dve ploce. Nasao sam jos davno neki info, ne mogu da se setim gde, nazalost.

A i njima se vise isplati da prave ovako, single platter od ~334GB, odnosno dva komada za verziju od 640GB... nego da uzimaju ploce od 250 giga (ponavljam - ukoliko je uopste ta prica validna), pa da krpe jos 70 na to :)

stoji! i odlicno sto si javio jer dok se to ne resi - odnosno dok se Samsung ne oglasi necu sigurno kupovati njihov disk!
Reko' da dojavim, pratim vec duze vreme ovaj hard, jos do kada je najavljen (da vidim vredi li prelaziti na njega sa ovog RE-a :))... pa da nasi ljudi doznaju kakva je prica u pozadini.

Sto se mene licno tice - ja bih ga uzeo, onako na nevidjeno... pa bih ga drndao jedno metar-dva dana, cisto da se vidi kako ce da se ponasa. Nista bitno ne bih ostavljao na njemu, podrazumeva se... cisto Win i nesto osnovno od programa.
Pa i ako rikne - nema veze... reklamacija i novi Win :)

Razmisljam ja i previse. Svaku komponentu smekam minimum mesec dana :). Ne bih ja mogao to kao ti, da kupim, pa da gledam da li ce da me zaje8ava :smash:

A jel nasao neko neki dobar review novog WD od 320GB?

Ja se "ostrio" na 750GB F1, ali sad cu da odustanem. 1TB mi je dosta skup. Ako se pojave ovi od 640GB u skorije vreme i budu brzi, a cena im bude prihvatljiva, mozda padnu 2 kom, pa neki eksperiment sa RAID0 :). Samo mi se ove greske u dijagnostici nikako ne svidjaju

Razmisljam ja i previse. Svaku komponentu smekam minimum mesec dana :).
Ehehe, ja komponente smekam minimum tri meseca! :D
Ne bih ja mogao to kao ti, da kupim, pa da gledam da li ce da me zaje8ava :smash:
:D:D:D
A jel nasao neko neki dobar review novog WD od 320GB?
Mali dominator odbio takvog (ploca od 320GB, apparently)... transfer oko 93MB/s po HD Tach-u... ;)

2 warrior:
Tacno tako, i meni je 750GB F1 bio na nisanu... 1TB je stvarno preskup.

Sacekacu jos, da vidimo sta ce biti sa onom pricom...

ne mislim na model od 1TB, mislim na ovaj F1 (koji ima samo jednu plocu) i npr WD3200AAKS (koji ima tri).

Doduse video sam da je izasao i neki model AAKS-a sa 1 plochom samo, brzi je za 50% od ovog sa tri :|

Nazad
Vrh Dno