Šta je novo?

Mali problemi sa dizanjem sistema nakon laganog OC

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Znaci procesor iz naslova, klokovan bez napona na 3.0 i radio ok, ali je npr. ponekad film kocio sto nije radio kada je bio na default, pa sam malo digao napon, sa default 1.325 na tipa 1.35 ili tome slicno, uradio links i uspio je nekih 2 min do temperature od 38 i tu se zaglavio i ja sam restartovao.
I ranije linx nije mogao duze od 4-5 min ali ja nisam niskada dizao struje.
Sada sam sve vratio na default, ali mi gore na djelu za mnozilac pise please clear CMOS is sistem is not starting ili tako nesto slicno.
Trenutn win dodje do onog djela start normaly ili with last good known configuration safe mode itd, i ja kliknem sa ovim last good known configuration.
I tu stane do onog plavog windows ekrana i nece dalje.
Sta da radim.

Poslednja izmena:
Meni inace da napomenem sve radi svi ventilatori se okrecu.

Clear CMOS - resetujes BIOS - vadis baterijicu sa ploce ili jumper-e.

Ako ti vec sve normalno boot-uje onda ne bi vise trebalo da ima ikakve veze sa time, nisi lepo napisao sta to kaze u BIOSu, na delu za multiplier ..??

Ajde mozda cisto zbog toga resetuj BIOS mada se meni po tvom opisu cini da ti se Windows upucao, probaj da udjes u safe mode ?

P.S ukoliko mislis na plavi ekran od Windows-a a ne BSOD, ukoliko je BSOD onda definitivno prvo resetujes BIOS.

Imam jedan disk od terabajt.MOgu li ja sta god da se treba da njega iskljucim, jer mi je on najbitniji, ostalo mi je manje bitno.

Opusteno za disk, ne moze mu nista biti.

Poslednja izmena:
Ekran nije bsod, zbog tog bsod sam presao na linux na laptopu.
Meni se okrecu svi venitlatori, pokaze oznaku ploce i opcije za ulazak u bios, a ako ne udjem onda mi widnows ponudi opcije,safe mod, last good configuration, start normaly.
JA sam probao last good configuration i normaly ,ali stane sa plavom ekranu sa velikim znakom widnowsa.
A u biosu sam sve vratio na ono kako je bilo, znaci clock je 2.7GHz i napon 1.325 a isao sam i na opciju da vratim sve na default,kada mi je po ponovnom ulasku u bios , opcije za klokovanje prebacilo na disabled, ali sam na to kliknuo da omogucim, i meni su te opcije ponovo dostupne.

Windows se sj... kazem, probaj da udjes u safe mode i ako imas disk probaj repair. Takodje vidi da sacekas malo, mozda i loaduje posle nekog vremena sta ga znam ovako.

Hvala, na uputama.
Ostavicu ovo za ujtro, i onako sam se iznervirao, mislio sam da sam sprzio plocu ali bilo mi je nerealno, jer sam isao samo 3 stavke iznad od default sa naponom.
Eto ako i ovo vrisne, ja cu opet zato sto nemam disk za win a imam pregrst linuxa i na ovoj masini morat preci na win.
Sala.
Moracu ovaj puta da naucim malo i o windowsu jer ipak tu mi je stampac, tu mi rade i web kamere jer ih linux ne vidi.

Ostavi za sutra, veruj mi da u vecini situacija jutro jeste pametnije od veceri ...i nema sta da brines, samo Win treba srediti, HW je ok.

uffffffffff
nadam se da je HW ok, ne bih da prije vremena idem na ddr3 :D

Neko bi rekao da je ovo visoka tehnologija.
U medjuvremenu sam izgubio i HDD na kome je bio OS, i nakon svih peripetija, nakon iskljucivanja napajanja i istekavanja kablova iz HDD-, vratio se i diski i potpuno funkcionalni Win, i to sve bez vadjenja baterija.

U narednom periodu cu se manuti klokovanja , bar dok ga malo ne prostudiram. :D

Vrh Dno