Šta je novo?

Mali problem sa CS-om pod Win2000 Pro

pepe

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
604
Već neko vreme pokušavam da poteram Counter Strike da radi pod User nalogom u Windowsu 2000 Proffesional, ali jedino kada se logujem sa nekim od administratorskih naloga, igra se normalno startuje. Pošto je ideja da u jednoj manjoj mreži ova igra radi, a pri tome da deca ne mogu preterano da džaraju po računarima, bio bih zahvalan da mi neko kaže kako da ovo rešim.
Ili barem, neki koristan link na tu temu.

Hvala!
Vlada

Ako se dobro secam, kada sam ja u Plato.Net-u namestao igre pod Win2K, neke su htele da rade samo pod uslovom da domen useri budu u power users grupi. Ako nemas domen, onda to nije bitno, ali opet user mora da bude power user da bi igra radila.
Eventualnu zastitu mozes da odradis tako sto ces rucno definisati prava pristupa folderima i recimo bilo sta van direktorijuma sa igrama zabranis za modifikovanje i upisivanje svima osim administratoru i system nalogu. Naravno, ovo podrazumeva da imas NTFS fajl sistem.

I mene muci isti problem. Resenje koje sam nasao je da startujes igru desnim klikom na ikonu i izabiranjem opcije run as i tamo izaberes administratorki nalog i ukucas password - sto je moras priznati nezgodno za namestanje svaki put kad 10 klinaca hoce da igraju CS. Stavljhanjem u Power User ces moci da igras CS ali recimo C&C:Renegade nece ni tada da se startuje. Tako da ti je resenje negde izmedju ove dve opcije. Pokusao sam i da se ighram sa security policy ali nigde nisam mogao da nadjem bilo sta sto lici na application execution security policy (npr.). Ako neko ima pravo resenje bio bi veoma zahvalan.

Vrh Dno