Šta je novo?

Mali office server, ali bas klot

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
915
Treba mi pomoc oko sklapanja 24/7 kancelarijskog servercica bez ikakvih periferija
na kojem bi samo bila mala SQL baza od poslovnog softvera :)
Znaci zahtevnost jako mala.

Masina bi bila povezana u LAN, a zbog ogranicenog prostora znacilo bi mi da kuciste u koje bi bila smestena bude najmanje moguce, a stabilnost konfiguracije vrhunska jer bi bila upaljena 24/7.

Znaci, potreban mi je savet za malecno kuciste, kvalitetna micro ploca za njega (intel chipset) i neki Intel hladisa :) (memoriju i HDD imam)

Budzet: 100-200e

Poslednja izmena:
koju memoriju imas? jel imas i napajanje

@everton
Memorija je DDR2

@Miroslav
Uf, to kuciste mi je bas skupo, a i nema napajanje :(
Sto se ploce tice, Gigabyte je oduvek bio puzdan. Iako ne pratim HW poslednjih par godina, mislim da nema greske sa ovakvom plocom.
Znaci, ostaje samo neko maleno kuciste sa kojim dolazi i PSU.

hvala unapred.

cek, treba ti jako stabilan 24x7 server sa jednim diskom i jeftinim kucistem i napajanjem?
sta tu ne valja?

Najbolje, ali, odmah da kazem, ne i najjeftinije reshenje za takav server je shuttle xpc. Imam preko 100 takvih mashina u neverovatno loshim uslovima (kafei, bioskopi, aerodromi) vec tri godine i samo je 2-3 imalo problema posle 2 godine 24/7! A mashine inache pushtaju 3D reklame koje traze dosta vece resurse od toga shto je potrebno za SQL server.
Za dobru stvar treba platiti...

Kupljeno, hvala na savetima, poslusao sam od svakoga ponesto :)
(g41 + C3300 + hdd + CM elite100)

@Filo
Baza je za 3 korisnika, tako da ce maltene raditi na leru :)

Nisi bas morao to nesrecno* kuciste :(, ali dobro... mogao si Chieftec BT-02 i neki miniITX DC atom.

*napajanje bas i nije standardno, za razliku od ovog BT-02

Poslednja izmena:
Kupljeno, hvala na savetima, poslusao sam od svakoga ponesto :)
(g41 + C3300 + hdd + CM elite100)

@Filo
Baza je za 3 korisnika, tako da ce maltene raditi na leru :)

super je to, al kad to zvekne sva tri korisnika se isto tako prebacuju u ler

Nazad
Vrh Dno