Šta je novo?

maler - pomagajte

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Ortak me zove pre neki dan, ne radi mu net...inace ima kablovski...Desavalo se to i ranije, cesto sam problem resavao i samo iskljucivanjem modema iz struje ili ponovnom instalacijom drivera, itd...

Ovog puta sam pokusao isto ali nije uspevalo...pokusao sam da modem povezem preko USB-a, ista stvar....

Odem u Device Manager i tamo stoji da nedostaju driveri za pci simple communications controller. Kliknem na update i pokusam sa drajverima sa ploce, pa sa drajverima od modema, i uvek javi istu stvar, da ne moze da instalira drajvere...Sto se tice tih drajvera pokusao sam sve zivo...nista...i dalje je stajao znak pitanja u zutom krugu na pci simple communications controller, a internet nije radio...

Posto vise nisam znao sta cu, resim da formatiram hard i ponovo instaliram Windows...E tu nastane jos veci problem...prilikom formatiranja harda u procesu instalacije, formatiranje dodje do 100% i izbaci sledecu poruku:

Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged.
Make sure the drive is switched on.....
You must select a diffrent partition

Hard je SATA i podeljen na dve particije, ali na toj drugoj su sve sto mu je bitno, muzika, slike, itd...

Sta raditi?

Poslednja izmena:
probaj da u bios-u prebacis hard u ahci mode (compatibility) ...
okaci nam ovde koji je hard, koja ploca ..
poz

E druze nemam te informacije sad, neka MSI ploca na kojoj je Intel Core 2 Duo E4500, ako se ne varam....al uglavnom pomogo si mi sa ovim jer sam malo guglao i dosao do toga da Windows koji sam hteo da instaliram nema drajvere za SATA kontroler....tj. ti si na to mislio verovatno?

E sad ako nije do toga, vec je u pitanju stvarno nesto sa hardom, kako da odradim check disk odatle jer sistem se vise ne dize posle neuspelog formatiranja...

Poslednja izmena:
skini H*iren Boot Cd pa isprobaj tamo sa svime iz sekcije Hd tools 😛

nisam znao za to, zvuci dobro, masa alata...nadam se da ce pomoci...Hvala...

Pomenuti Hiren's je stigao do verzije 10.0 (just for the record)
😉

Super, ali meni u Hirensu nikako da proradi USB 2.0, uvek radi u 1.1 modu?

Nazad
Vrh Dno