Šta je novo?

mala pomoc

Agr3ssor

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
ovako...zanima me gde bi mogao da nabavim ili ako neko moze da mi nabavi P4 socket 875p i da je 3.0 ili nesto jace 3.4 npr, tj ni sam ne znam koje imaju jacine procesora ovog podnozja, a ploca je abit ic7

E ovako vlado 😀 Imas do 3.6 ali neznam da li jos neko to ima,a i skupo je.Uzmi ti lepo jedan na 3.2 i kupis Kingmax HC ili Corsaira XMS DDR550,s obzirom da znam da imas solidan kuler i dignes na 4.0 i stavis prst u uvo 🙂
Samo temperatura ce biti 60+,znas i sam kad smo probavali taj tvoj 2.8 na 3.5.
aj poz 😀

ccc... tebe sam mogao da pitam i preko terase 😀 lol, a sad stvarno za ostatak bencha da li iko ima i da li moze da se nabavi ovaj gore pomenuti socket?

Nemoguce je nabaviti P4 na 3.4, jer se vise ni ne pravi (u pitanju je Extreme Edition), dok na 3.2 ili 3.0 se jos uvek moze negde nabaviti.... Valjda 🙂

Moja preporuka je da turis jedan Northwood 3.0C i vozis 🙂 Takodje razmisli i o presshotu 😉

Agr3ssor je napisao(la):
ovako...zanima me gde bi mogao da nabavim ili ako neko moze da mi nabavi P4 socket 875p i da je 3.0 ili nesto jace 3.4 npr, tj ni sam ne znam koje imaju jacine procesora ovog podnozja, a ploca je abit ic7

i875 nije ime socket-a vec oznaka za intelov Canterwood cipset.
P4 se izradjivao/izradjuje u 3 lezista s423, s478 i LGA775.
U zadnje vreme tesko se nalaze P4 s478 procesori a
Northwood jezgra nema odavno da se kupi kao novo, eventualno neki polovan
ali i oni su retki.
Dakle koliko ja znam jedino polovan ...
Pozdrav

Poslednja izmena:
pa na ovom sajtu sam nasao specifikaciju sta sve podrzava moja ploca http://indigo.intel.com/mbsg/results.aspx?orgID=0&aryAttrID=97, trenutno je u masini Prescott 2.8, a pokusao bi da nadjem Intel® Pentium® 4 processor 3.20E-3.40E GHz, 800MHz FSB, 90nm, pa ako mozda ima neko da proda naravno i polovni dolaze u obzir ali sve mislim da cu tesko tako nesto naci, jedino preko grane...

To sto trazis je Prescott i mislim da ces ga tesko naci. Sta ce ti uostalom tako "sitni" upgrade? I ja sam jedno vreme razmisljao o tome, ali posle sam batalio sve to - nije vredan upgrade ako vec imas na 2.8 😉

@Agr3ssor
U blizini se moze naci prescott na 3.2 .
Ako te zanima baci PM.

E vlado prodaj taj procesor i plocu,taman za te pare uzmi neku Nforce4 plocu sa Venicom 3000+,znas i sam da dere tog intela i po kloku i svemu.Jedina mana je sto ces morati i grafiku da menjas a to se vec ne isplati posto Nforce4 imaju PCI-e.
Ili nabavi od Neskice taj p4 na 3.2..

Nazad
Vrh Dno