Šta je novo?

Mala pomoc u izboru...

toskadv

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2009
Poena
304
Imam MSI DKA790GX plocu (AMD cipset)
AMD Phenom II X2 550 na 3.1 Gh
2 Gb Ram na 1066 Mh
i integrisanu graficku ATI HD 3300 256 Mb (nebitno)

Interesuje me ovo

Uskoro bi trebalo da uzmem neku graficku e sad, do sad nikad nisam imao iskustva sa AMD i ATI sto se tice AMD-a zadovoljan sam ali me interesuje posto sam nVIDIA fan da li ce imati prob sa kompaktabilnoscu izmedju AMD i NVIDIA-e? Neki ljudi stvarno pljuju AMD i ATI... da li ima tu osnova ili? Sto se tice AMD-a za sada sam prezadovoljan.

Zamolio bih vas da stavove stavite na stranu, interesuju me cinjenice.
Hvala vam unapred! :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Ja bih uzeo MSI HD3850 512mb, oko 50e je... Sa njom mozes ladno da igras sve, e sad sve zavisi od monitora koji imas, tj. rezolucije.:wave:

Hvala ti za predlog, monitor malo stariji Hansol H750 1280X1024 max rez
Malo sam neupucen u ATI tako da neznam koji je Nvidin model ekvivalentan sa ATI HD3850

druze pazi moras da navedes sta su ti prioriteti prilikom kupovine graficke kartice tipa....najvaznije cena,svrha(igranje,surf,gledanje filmova),zatim napajanje je nazalost postala takodje bitna stavka.........sto se tice ati/nVidia problematike veruj mi to je stvar proslosti oba brenda lansiraju 100% kompaktibilne proizvode sa svim komponentama(takodje cip-setovima)....radeon 3850 ti je poprilicno stara grafa(koju sam licno imao i bio prezadovoljan) ali i dalje gura gomilu igara ali isto tako ima malu potrosnju....zavisi od novaca koje hoces da izdvojis reci sumu.... :D zalim ali svet se oko $ vrti

druze pazi moras da navedes sta su ti prioriteti prilikom kupovine graficke kartice tipa....najvaznije cena,svrha(igranje,surf,gledanje filmova),zatim napajanje je nazalost postala takodje bitna stavka.........sto se tice ati/nVidia problematike veruj mi to je stvar proslosti oba brenda lansiraju 100% kompaktibilne proizvode sa svim komponentama(takodje cip-setovima)....radeon 3850 ti je poprilicno stara grafa(koju sam licno imao i bio prezadovoljan) ali i dalje gura gomilu igara ali isto tako ima malu potrosnju....zavisi od novaca koje hoces da izdvojis reci sumu.... :D zalim ali svet se oko $ vrti

Hvala ti druze, nisu mi problem pare, grafiku zelim zbog igrica. Samo sam hteo da znam to u vezi kompaktabilnosti. Posto imam stariji 17" monitor planiram da uzmem neku "stariju" 9800 GT i nepajnje ciftekovo.

Hvala ti druze, nisu mi problem pare, grafiku zelim zbog igrica. Samo sam hteo da znam to u vezi kompaktabilnosti. Posto imam stariji 17" monitor planiram da uzmem neku "stariju" 9800 GT i nepajnje ciftekovo.

Mnogo bolja varijanta su ti ATI 4770 ili ATI 4850 koje imas za iste novce, a i predstavljace solidan izbor ukoliko budes hteo u nekoj doglednoj buducnosti da promenis i monitor...

Poslednja izmena:
Mnogo bolja varijanta su ti ATI 4770 ili ATI 4850 koje imas za iste novce, a i predstavljace solidan izbor ukoliko budes hteo u nekoj doglednoj buducnosti da promenis i monitor...

Što bi bilo lepo kad bi se prestalo sa ovim preterivanjima. Znači možda jeste bolja varijanta jedna od te 2 karte, ali nikako "mnogo bolja".

Što bi bilo lepo kad bi se prestalo sa ovim preterivanjima. Znači možda jeste bolja varijanta jedna od te 2 karte, ali nikako "mnogo bolja".

Molim te da mi obrazlozis gde si ti video preterivanje u savetu da umesto 9800GT uzme 4770 ili 4850 pogotovo sto su sa cenama identicne. 9800gt je bolja od ove dve karte? Kompatibilnija? Ne razumem....

A ja tebe molim da mi obrazložiš zašto jednostavno ne čitaš sa razumevanjem kad već napišem običan oneliner :beat:

al ok, aj redom
znači - glupa poštapalica, može i bez nje
možda - možda jeste možda nije, u svakom slučaju nije nešto oko čega bi trebalo da se disktuje tj nije poenta mog odgovora
jeste bolja varijanta jedna od te 2 karte - manje više, ajde da se složim sa tobom da su 4770 ili 4850 bolji izbor
ali nikako "mnogo bolja" - dakle bolja je, ali ne mnogo bolja

jasnije? :d

poenta je da pazite šta pišete da neko slabije upućen ne pomisli svašta, tj da je razlika kao 6600gt i 9600gt. Zna se šta je mnogo bolja karta - kad ti na jednoj (9800gt) igre seckaju a na drugoj (4850/4770) idu glatko. Jel takva situacija ovde? Nije. Nekom je bitnije to što se 4770 manje greje, nekom je bitnije što je 4850 nešto brža, nekom to što 9800GT ima physx. Prosto.

toskadv- samo da napomenem svaka graficka iz nvidije ima konkurentna iz atija sa slicnim ili istim preformansama a bogami i cenom ....mozda jedan od razloga koji ti moze pomoci u odredjivanju konkretnog modela i tabora jeste zagrevanje graficke koje uglavnom nosi i faktor buke zbog potrebe za vecim brojem obrtaja kulera na njoh kako bi je rashladio....i potrosnje konkretnog modela tj da li tvoje napajanje i sta moze da podnese...e sad sto se tice prepucavanja sta je bolje nebih ulazio u to,kao i sta trenutno nije isplatljivo...Sto se tice monitora koji posedujes tj max rezolucije ona nezahteva zver od grafe :) da bi se igrao komotno ukoliko bas nepreteras sa AA i sl....kako bi bolje uvideo situaciju ja ti predlazem da pogledas neke od uporednih testova grafickih kartica koje imas u izobilju kako na ovom forumu tako i na netu a zatim i sam procenis sta bi ti najvise odgovaralo uz naravno cenu...

4770 a evo i zasto: "Iako je Radeon HD4770 prvi akcelerator koji košta manje od 100 evra, a stiže sa GDDR5 memorijom, kao i prvim 40-nanometarskim grafičkim procesorom koji postavlja nove standarde u kategorijama performansi po uloženom novcu i utrošenom vatu, to ne bi mnogo značilo da je prva testirana kartica razočarala svojim performansama. Međutim, kao i u slučaju svojih rođaka iz viših klasa, možemo reći da je Radeon HD4770 i noviperformance lider, što ga čini ubedljivo najboljim rešenjem u klasi. Nije samo brži i tehnološki superiorniji od direktnog konkurenta (GeForce 9800 GT), već po performansama dostiže i dosta skupljeg takmaca – GeForce GTS250, koji poseduje dva puta širu memorijsku magistralu i troši više struje tokom rada. Ovo je prva zaista brza kartica koja košta manje od 100 evra. Konačno! Upravo zato od nas dobija nagradu Benchmark Innovative Technology Award." Opsirinije pogledaj ceo test http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Video-karte/AMD-Radeon-HD4770.html

Vrh Dno