Šta je novo?

Mala pomoc u izboru napajanja

l0wfLoW

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2008
Poena
309
E ovako, naime posto sam krenuo sa planom da uzmem osrednju konfu pa je i napajanje bilo osrednje (Termaltake 400W) no vremena se menjaju pa i moj hardware. Posto sam ubacio 8800GTS i imam nameru da zamenim i processor(uzeo bih 6400+) pa sad moram da uzmem nesto jace...

Sta mi okvirno treba?

I moze par razloga zasto svi obilaze ovakve stvari?

Znaci konfa bi trebala da bude:

Gigabyte GA-M57SLI-S4
AMD Athlon 6400+
8800GTS
WD 250Gb + WD 500Gb
3 x 1gb ram @ 800Mhz
Sata DVD/RW

Sta predlazete?

E ovako, naime posto sam krenuo sa planom da uzmem osrednju konfu pa je i napajanje bilo osrednje (Termaltake 400W) no vremena se menjaju pa i moj hardware. Posto sam ubacio 8800GTS i imam nameru da zamenim i processor(uzeo bih 6400+) pa sad moram da uzmem nesto jace...

Sta mi okvirno treba?

Znaci konfa bi trebala da bude:

Gigabyte GA-M57SLI-S4
AMD Athlon 6400+
8800GTS
WD 250Gb + WD 500Gb
3 x 1gb ram @ 800Mhz
Sata DVD/RW

Sta predlazete?

Predlazem da ne menjas procesor, vec da ga overklokujes, jer je neisplativo prelaziti sa x2 4200+ (pise ti u 'Moja masina') na x2 6400+.

Nadji tvoju graficku na spisku, pa vidi koliko W trosi - The Truth About Graphics Power Requirements V2.

Ovde je objasnjeno kako da izracunas koliko ti graficka vuce ampera.

Nema pravih 600W, slabo je sa amperima, samo 1x6pin idt.
Drugim recima, odes u Metro nadjes 5.1 sistem gde na kutiji pise 1000W, kostaju samo ~5k din. Doneses kuci i razocaras se :D

Taj LC i nije toliko los, ali nije za neke jace konfe.

A tebi okvirno treba, ili da kazemo preciznije, "pozeljnije" je da uzmes nesto od ~50-60e od ~500-550W. A tu spada Thermaltake, Cooler Master, OCZ, Chieftec pa i LC u tom cenovnom rangu.

hmmm oc? Znam o klokovanju koliko ti o lokaciji Ratka Mladica. :( Need big time help.

Sta mislite o CM iGreen 500W? Moze da posluzi?

Poslednja izmena:
hmmm oc? Znam o klokovanju koliko ti o lokaciji Ratka Mladica. :( Need big time help.

Sta mislite o CM iGreen 500W? Moze da posluzi?

Bas ti hvala - sad ce da mi zandarmerija upadne u sobu :p

Detaljno objasnjenje o overklokovanju AMD procesora imas na forumu - http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=119973

Cooler Master iGreen Power 500W [RS-500-ASAA] ti mozda nece biti dovoljan ako za godinu-dve budes kupovao nove komponente, ali je za ono sto si naveo dovoljan.

Ja ti opet naglasavam da sada nikako nije isplativo prelaziti sa x2 4200+ na x2 6400+, pogotovu ako su igrice najzahtevnija stvar sa kojom opterecujes procesor.

:wave:

Promena plana! :)

Kupujem cooler za cpu i ide clock na nekih 2800Mhz a 8800gts(g80; 320bit; 320mb...) menjam sa 8800gt (g92; 256bit; 512mb...) i dodajem jos jedan 320gb hdd.

Moze predlog za napajanje?

Moze da posluzi i OCZ od 500W, ali bih ja, da sam na tvom mestu, uzeo OCZ od 600W, cisto da bi kasnije bio miran kada budes menjao procesor za neki Phenom/Quad.

Ovaj iGreen ne moze da ga tera stabilno?

Vrh Dno