Šta je novo?

mala pomoc potrebna

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
u pitanju je PII 965,Crosshair II Formula(zadnji bios).hyperx 800 cl5 2x2,jedino sto "znam" je da stavim u biosu autoclock 10% i to radi na skoro 3.8 :) e sad me interesuje sta ja da menjam od ponudjenog da bi dosao npr do 4.0 jer nista ne kapiram sta je sta,izmenjao sam skoro "sve" usled cega je sledio restart ili bsod pri dizanju viste ? dajte neke brojke ako nekog ne mrzi,)

06125857148l.jpg

06125904744l.jpg

06131821989l.jpg

06131822780l.jpg

06131824414l.jpg

06131823505l.jpg

Poslednja izmena:
Ono sto je sigurno je da ne treba sam, ako ne znas sta radis, da se zezas sa voltazama jer ces sprziti nesto...

Pozz

965 je BE, znaci otkljucan mnozilac.
Povecaj samo mnozioca na 20x i napon cpu na 1.45v, ostalo ne diraj. Ako radi, radi, a ako ne radi, treba ti veci napon i bolje hladjenej.

ok,tnx,a sta je Vcore Voltage ?

edit:upravo sam video da u biosu uopste nemam opcije CPU-NB Voltage i CPU-Voltage :trust:

Poslednja izmena:
Sa naponom od 1.45v i dizanjem mnozioca na x20 mozes samo da se slikas.Za 4.0Ghz ce ti trebati malo veci napon.Ako si na vazduhu idi slobodno do 1.5v.Neces nista da spalis veruj mi,ako temperatura CPU-a prebaci 63c sistem ce se sam restartovati.U BIOSU mora,znaci mora da ima gde se regulise odnosno vrsi promena voltaze NB i CPU-a,pogledaj malo bolje pa ces naci.

Poslednja izmena:
Kako nemash ja ga vidim odavde na onom tvom prvom screenu
lepo ti pishe

Cpu voltage i cpu nb ?

EDIT:
A je stvarno pishe na netu da su ti linkovana oba jedan za drugi, tek nativni am3 Crosshair III
moze posebno... boze me sacuvaj jbo asus.

Poslednja izmena:
pa cek,ako su linkovani,(kako se zove ta "linkovana opcija)sta da dizem da se dize i cpu volt? :)

p.s. cackao sam nesto,dize se bios na 4.4x ghz ali nece u windows da udje nikako jer nisam znao sta drugo da cackam sem frequency i multy. :)

Poslednja izmena:
Kako nemash ja ga vidim odavde na onom tvom prvom screenu
lepo ti pishe

Cpu voltage i cpu nb ?

EDIT:
A je stvarno pishe na netu da su ti linkovana oba jedan za drugi, tek nativni am3 Crosshair III
moze posebno... boze me sacuvaj jbo asus.

ono na slikama je bios Crosshair II ploce,slike su odavde

http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cpu_mainboard/asus_crosshair_ii_am2_motherboard/4

ista ploca,procesor phenom(ne II),samo sto ja nemam te 2 opcije uopste :trust:

pa reko ti je kolega Vcore ti je cpu voltage

Vrh Dno