Šta je novo?

mala pomoc oko sajta...

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
...napravio sam besplatni sajt na portland.co.uk. Sve sljaka OK, ali imam problem sa prvom stranom, index.html.
Kada je prvi put dignem sve je OK, medjutim kada je editujem, upload-ujem preko FTP protokola Total Comandera, on prihvati, prikaze kao da je promenio, ali je i dalje stara strana...
Nisam bas pocetnik, ali ni neki strucnjak, ali ovo mi se prvi put dogadja...
Inace ostale strane su u \src folderu, i sve je OK, upload radi OK...

Molim pomoc... :(

Pozdrav

deki30

a da ti nije kesirana strana na hdd-u? idi na taj tvoj sajt i kazi tj drzi kontrol i klikni na refresh to ga uchita od nule ali bas od nule

darkpawla je napisao(la):
a da ti nije kesirana strana na hdd-u? idi na taj tvoj sajt i kazi tj drzi kontrol i klikni na refresh to ga uchita od nule ali bas od nule

to je prijatelju.... :D
Hvala....

Sta da radim da mi se to ne dogadja, tj. na sta da pazim?

Pozdrav

deki30

Postoji slican problem ako se koristi Proxy od provajdera, pa se tamo kesira sadrzaj, pa ako se u kratkom intervalu pristupi ni super refresh ne pomaze, jer nije do klijenta, vec do servera.

Ima neka fora sa Meta tagom da se browseru kaze koliko dugo ce ta stranica biti aktivna. Primera radi ako se stavi 3 dana IE ce u naredna 3 dana od skidanja da je vuce iz kesa, a posle toga Refresh. Jednio sto to ne radi uvek bas najbolje :(

jos jedno pitanjce, da ne bih puno kruzio netom:
treba mi jedan prost form-mail, samo jedno polje za popunjavanje `comments`, kao i `posalji` i `odustani`. Imam cgi-bin folder na sajtu. Sta gde da ubacim?

Pozdrav

deki30

Crni je napisao(la):
Ima neka fora sa Meta tagom da se browseru kaze koliko dugo ce ta stranica biti aktivna. Primera radi ako se stavi 3 dana IE ce u naredna 3 dana od skidanja da je vuce iz kesa, a posle toga Refresh. Jednio sto to ne radi uvek bas najbolje :(

Bas tako, a tag je namenjen da webmaster odredi koliko cesto update-uje sajt.
Evo i taga:
[code:1]<meta name="revisit-after" content="7 Days">[/code:1]

@deki30: mozes da upotrebis od svog ISP-a, npr. ja koristim od YUBC-a. Ili mozes u CGI-bin kad ga vec imas, da ubacis svoj formmail, potrazi na cgiscripts.com ima ih milion.

Nazad
Vrh Dno