Šta je novo?

mala pomoc oko izbora

goranv7

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2012
Poena
151
evo ovako, prvo sam se dvoumio izmedju samsunga ue40d6000 i lg lw5590.. citajuci po forumima shvatio sam da je ovo niza klasa 3d televizora i da ima dosta *******cija oko pustanja, te lg ne pusta neki zvuk, te samsung ima aktivni 3d koji zamara, pa da noviji lg imaju veliki input lag kod igranja itd itd. Nekako sam odustao od 3d televizora jer mislim da mi nije ni potrebno a takodje sam odustao od lg-a. (nekako vise volim samsung)

Moj izbor je pao na samsung, znaci neki led tv, od 40 inca, da je smart tv.. ono za sta bi mi najvise koristio tv je igranje igrica na ps3, gledanja filmova visoke rezolucije preko usba i da mogu da se nakacim na net, tj da preko youtuba mogu da pustam muziku...

moj budzet je tu oko 80 000-85 000 din, znaci samo u radnjama, nemam mogucnost kupovine iz madjarske iako sam shvatio da se vise isplati..

Zelim da mi preporucite neki samsungov model koji mislite da bi mi najvise odgovarao
razmisljam o 40ES5500 (koliko sam shvatio es je novija serija)
ili ipak mislite da je bolje uzeti d6000, jer je razlika stvarno mala..

uglavnom, zelim da cujem vasa misljenja i predloge i da mi tako pomognete pri izboru ;)

Nema puno razmisljanja, bolje je uzeti 40D6000 nego 40ES5500 iz nekoliko razloga :

- D6000 ima panel koji radi na pravih 100Hz za razliku od serije 5xxx (bolji prikaz pri brzim scenama, recimo sportski kanali),
- D6000 ima 3D (doduse samo u 720p) ali ipak nije na odmet imati ga i pogledati ponekad i nesto u 3D kada vec isto kosta kao i onaj iz serije 5xxx a koji nema 3D,
- D6000 modeli uglavnom imaju pixel mapping 1:1 sto je vazno za povezivanje sa TVa i PC-a za razliku od serije 5xxx koja nema,
- Proslogodisnji modeli imaju vise ulaza od modela iz 2012 godine a kvalitet slike nije ni malo bolji na ovogodisnjim modelima
- Uvek bih pre isao na TV iz vise klase za isti novac.

Nadam se da sam pomogao.

hvala na odgovoru.
a znaci ovaj es5500 nema 1:1 pixel mapping? kako to da proverim?
mislio sam da ovaj ima, da to nema D5xxx

Nema sta da proveravas vec su to mnogi proverili (imas i na benchu par ljudi koji su proverili na ovim modelima), Samsung serije 5xxx za 2011 i 2012 godinu nemaju pixel mapping 1:1 a zadnji modeli serije 5 koji su ga imali bili su oni iz 2010 godine a od tada Samsung svake godine osakati po malo nove modele navodeci nas da kupujemo one iz vece klase koji su skuplji. Mozda ovo deluje surovo ali treba imati u vidu da ogromna vecina proizvodjaca TV-a posluje sa gubitkom pa je i ovo jedan od nacina da nateraju kupce da kupuju skuplje modele na kojima je zarada veca.

Nazad
Vrh Dno