Šta je novo?

Mala pomoc oko izbora fakulteta (IT)

faks

Poštovan
Učlanjen(a)
26.03.2019
Poena
50
Resio sam da se ove godine ponovo vratim na fakultet, u 24. Biram izmedju IT skola i fakulteta.
U planu su mi RAF strukovne, ICT, ITS i VISER.
Stojim sa jako losim znanjen iz matematike, dvojku vucem iz srednje.
Ono sto me za sve ove fakultete/vise skole zanima jeste da li je moguce upisati master(ovde ili u inostranstvu) i da li prolaze za upisa u strane poslovne skole(ako sakupim novac za istu).
Uz studiranje bih morao i da radim.

Nemam koga da pitam, ovo mi je i poslednja opcija. Mislio sam da isto pitanje postavim i na elitesecurity forum ali kako vidim vrlo je neaktivan, mozda gresim. Kako vi gledate na ovo, koji je vas stav u vezi svega?

Puno hvala

Nisam upucen u detalje gore navedenih skola/fakulteta, al rekao bih da je bez razmisljanja najbolja opcija RAF. Koji god da udje u uzi izbor, pre svega proveri kakvi su sa matematikama jer bih reko da svaki od njih ima neke matematicke predmete. Ako si imao problema sa matematikom u srednjoj, tek mozes da imas na faxu.

Iskreno ne znam sta bih ti vise rekao po tom pitanju. IT je malo sira tema, pitanje je sta te uopste interesuje.

Ne znam kako zamišljaš da položiš ispite iz matematike ali to je tvoj "problem".

Master možeš upisati samo ako ga imaju akreditovanog.

Što se tiče razmene studenata gledaj da li faks ili VS imaju potpisan Erasmus Plus program.

Sto se tice ITS-a, dobra osnova(ako ciljas programiranje). Imas live stream predavanja i sva predavanja ti se cuvaju u arhivi tako da mozes da ih gledas kad pozelis, sto ti pogoduje zbog posla kao i meni. Smerovi Elektronsko poslovanje i Informacione tehnologije imaju matematiku(na IT smeru malo vise ali ne znacajno). Ne razlikuji se mnogo, ukupno nekoliko predmeta koji nisu isti. Rade se osnove C# sa SQL Server bazom podataka i kasnije postoje izborni za JavaScript programiranje i web dizajn,kako koga zanima. Master postoji i akreditovan je, ali je skup i pojavio se prosle godine tako da ne znam kako to sve izgleda. U sustini svi su ti oni ok koje si nabrojao, ali to su samo dobre osnove, za nesto vise moraces sam da se potrudis, kako se kaze: nijedan fakultet iz bilo koje grane obrazovanja te nece pripremiti za realne poslove

Vrh Dno