Šta je novo?

Hardver Mala pomoc (konfiguracija sa APU)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Vuja032

Zapažen
Učlanjen(a)
23.11.2024
Poena
1
Zdravo svima. Nisam neki bas poznavaoc delova za racunar ali znam najosnovnije delove.. naime, hteo bih da sastavim racunar sa integrisanom grafickom zbog ogranicenog budzeta. Koji procesor bi ste mi preporucili da kazem trenutno best-buy sa integrisanom grafickom, racunar ce biti namenjen samo za gejming, s tim sto cu recimo kroz godinu dve da ga pojacam sa grafickom.. trenutno imam gaming lap top koji pokrece gta v i sl naslove, znaci treba mi nesto sto bi recimo moglo da pokrene neke trenutne naslove naravno sa novom grafickom karticom..

Koji ti je budzet?

Recimo do 1000e
da dodam samo, nije mi nista hitno jer imam lap top ali hteo sam da iskoristim akciju kupovinom dobrog procesora koji cu kasnije moci da uparim sa odgovarajucom grafickom

Za taj novac mozes i komplet konfiguraciju sa polovnom grafickom da igras na 1080p/1440p bez problema.
Ne bih u tom budzetu uzimao APU.

Da da razumem sve, jedino je problem sto bih uzeo na administrativnu zabranu u jednoj radnji samo procesora a kasnije bih kesom kupio graficku.. samo da pitam za koliko su skuplji procesori sa int graf. cisto informativno i koju ryzen seriju da gledam 7, 9?

Malo si zakomplikovao ceo scenario.

Koja to radnja prodaje samo procesore?

Ne isplati se uzimati APU procesore jer onda ne dobijas performanse iz procesora koje bi dobio da ne uzimas APU.
Recimo 7800x3d, maticna i 32GB rama bez problema ulaze u taj budzet dok na primer ako uzmes 8700G APU dobijas mnogo slabiji gejming procesor zarad bezvezne integrisane graficke koju svakako neces koristiti za godinu dana.

Malo si krenuo naopacke.
Ako moras da uzimas u toj radnji onda ostavi ime radnje da znamo gde da gledamo i da se uklopimo u budzet pa da vidimo sta cemo sa grafickom.
Mnogo bolje resenje je uzeti odlican procesor i privremenu polovnu graficku od 50e koju posle prodas za 30-40e.

Radnja se zove Kondor, ne znam jel smem da pominjem imena 🤣🤣 pricao sam sa radnikom rekao je da moze da mi se sastavi racunar po mojim specifikacijama i uzeo bih na odlozeno.. znaci mnogo je bolje da gledam jaci procesor bez int gr pa kasnije da uzmem nesto sto bi islo uz njega.. hvala ti puno! Gledacu 7800x3d sto si mi preporucio da uzmem sa nekom polovnom graf. dok ne skupim malo para da ga uparim sa nekom odgovarajucom.. hvala ti puno 🍻🍻

Možda može amd 7800x3d da se skarabudži, ali ako se uzima komplet konfiguracija kod nas, teško je uklopiti taj procesor uz matičnu, m2 ssd, neki ok 32gb DDR5 ram, dobro kućište i provereno 650-750W napajanje u taj budžet. Mora da se prave ogromni kompromisi koji dugoročno nisu dobro rešenje kad se uzme jača grafika.

Eh sve zavisi kakve cene dobije, ja nisam uspeo na sajtu njihovom da nadjem nista sto bi mi pomoglo da odredim koju cenu ce mu dati jer imaju samo gotove konfiguracije.

E i to da vidim da integrusa bude u rangu 4070 pa mogu da umrem 🤣

Nazad
Vrh Dno