Šta je novo?

mala pomoc koji tft monitor kupiti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Cao evo resio sam da kupim tft monitor pa bih zamolio za savet ako neko moze da mi pomogne.Dvoumim se izmedju dva modela samsung i to 740bf i 940bf.Da li je neko vec imao iskustvo sa pomenutim monitorima,koje su im prednosti u odnosu na neke druge monitore a koje su im mane?
Da li neko moze da mi kaze na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine tft monitora?Moze predlog i za neke druge monitore ako su po karakteristikama bolji od gore pomenutih a u istom su cenovnom rangu.
Jos jedno pitanje da li je brzina odziva slike bitna prilikom igranja igrica i gledanja filmova?
Sta je vasa preporuka 17-ca ili 19-ca i zasto?
Unapred zahvalan na odgovorima i savetima!
Pozdrav bojke!!!

Pa prvi i jedini savet je da pregledash forum!O tome smo poslednjih meseci prichali u nenormalnim kolichinama.Pokushaj da nadjesh 930bf,ove novije serije BF prilichno brljave(ukratko recheno).Shto se tiche dijagonale monitora,razlike se svode na velichinu prikaza,jer je rezolucija ista u oba sluchaja.Takodje nema shanse da ti ishta smeta tokom igranja najzahtevnijih naslova...Pazljivo prelistaj sve shto je napisano i dobitjesh odgovore na sva tvoja pitanja.17' ili 19''?Bolje uzeti kvalitetniju 17'' nego prosechnu 19''

Ok.hvala na odgovoru.Hteo bih samo da mi neko kaze svoje utiske o gore pomenutim monitorima.Ako neko koristi vec pomenute monitore hteo bih da cujem njihove utiske.Da li su zadovoljni sa njima ili ne?
Zasto bi ih preporucili za kupovinu ili ne?
Pozdrav!!!

Ja koristim njihovog prethodnika 730BF i prilicno sam zadovoljan monitorom. Neces sigurno naci bolje u istom cenovnom rangu, tako da samo napred. Po online pregledima 930BF ima malo drugacije neke stvari(nisam uspeo da prevedem, a ne radi se o specifikacijama, cini mi se da je overdrive drugacije implemetiran u ova dva modela) tako da je imao losiju sliku, i neke probleme pri gledanju filmova u odnosu 730BF. Ali, mozda su se stvari kod 740/940 promenile.
Jedini konkurent, kojeg mozes kupiti kod nas jesu Viewsonic verzije 2 ms monitora, ali su dosta skuplji kod nas nego sto bi trebalo da budu, tako da verovatno 17-ca kosta 400 evra, dok Samsung 740BF kosta 350 evra.
Ja bih ti toplo preporucio 730BF koji koristim, posebno sto sada kosta 300 evra, a ne verujem da ces primetiti toliku razliku izmedju 4ms i 2ms, a veruj mi 730BF je dobio veliku slavu i u svetu tako da sigurno neces pogresiti. Cak se u nekim merenjima izjednacavao sa tada najboljim Viewsonic 172b monitorom(cini mi se po dobroj crnoj boji, i dobrim kontrastom).

Ok hvala ti puno na savetima.Jos vagam i razmisljam sta kupiti a da se ne kajem posle.Ja sam 740bf nasao u beogradu za 316 eura a 940bf za 390 eura.Jos nisam cvrsto resio sta kupiti 17-cu ili 19-cu?Da li samsung daje garanciju na mrtav piksel ili ne?U kojoj maksimalnoj rezoluciji rade ovi monitori?Molio bih nekoga ko vec ima iskustva sa ovim modelima da mi kaze svoje impresije.Sta valja kod ovih modela a sta im je mana ako je imaju?
Eto toliko od mene za sada.Pozdrav bojke!!!!

Pa ne znam, nadam se da se problem ne javlja kod 740/940 kao kod 730/930.
Za te pare koje si naveo, definitivno je bolje odluciti se za 19-cu.
Ja sam imao istu dilemu kada sam uzimao 730BF, ali ipak nisam imao dovoljno para za 19-cu, a zbog straha od problema nisam bas mnogo razmisljao :D .
A razliku izmedju 17 i 19 ces sigurno uociti, ja kad sam igrao jednu strategiju kod drugara na 19 i kod mene na 17, kao da sam dve razlicite igrice igrao!(iako moj monitor ima bolju sliku)
Ja sam kupio u original Samsung prodavnici i dobio 3 godine garanciju, a sto se piksela tice, rekli su mi da posle svakog 3., iliti pri pojavi 4. menjaju monitor za novi. Raspitaj se kod tog prodavca gde si nasao za 316evra, posto svaki prodavac daje drugaciju garanciju, i to ne zavisi od Samsunga. Ja sam mozda dao 10-ak evra vise, ali mi je barem mirna glava!
KOd ovih modela valja sve sem ergonomije, vidljivih uglova, nesto manje prirodnije boje nego sto bi trebalo. Sve ostalo je na visokom nivou.
Ove mane nemoj shvatiti kao odliku ovih Samsungovih modela, jer su to mane koje imaju svi monitori takvih vrsta(namenjenim igracima).
Drugi monitori koji imaju dobru ergonomiju, vidljive uglove itd. i kostaju malo vise, tj. takva 17-ica kosta kao ova 19-ica - da ne duzim mnogo.
Srecno pri kupovini!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno