Šta je novo?

Mala brzina ripovanja u Audio Catalystu

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam Audio Catalyst 2.0. Windows XP Pro SP1 mi je vec instaliran nekih 5 meseci. Kao aspi driver sam koristio aspi koji se instalira u nero folderu, koji sam naknadno prekopirao u windows\system32. Imam Sony DVD ROM 1612DDU. Pre sam komotno ripovao cd-e sa brzinama cak do 40x. Juce sam probao da ripujem neki, kad vidim da je brzina samo 1.96x. Proverio sam i namesteno mi je na aspi mod, a ne na analog, mada bi tu bila samo 1x. Probao sam da instaliram sertifikovane aspi drivere za WinXP 4.71, ali tada program ne vidi cd rom. Sta je moglo da dovede do ovakvog pada brzine grebovanja? Dodao bih jos da sam komp tokom ovih pet meseci dosta cistio od mnogih virusa, a uglavnom sam sve uncleanable fajlove brisao.

Tako je, mada ti ForceASPI ne treba, jer i CDex i Audiograbber rade direktno sa Windowsom, bez ASPI-ja.

Da, da, Audiograbber je odlican....

Ralex2 je napisao(la):
Imam Audio Catalyst 2.0. Windows XP Pro SP1 mi je vec instaliran nekih 5 meseci. Kao aspi driver sam koristio aspi koji se instalira u nero folderu, koji sam naknadno prekopirao u windows\system32. Imam Sony DVD ROM 1612DDU. Pre sam komotno ripovao cd-e sa brzinama cak do 40x. Juce sam probao da ripujem neki, kad vidim da je brzina samo 1.96x. Proverio sam i namesteno mi je na aspi mod, a ne na analog, mada bi tu bila samo 1x. Probao sam da instaliram sertifikovane aspi drivere za WinXP 4.71, ali tada program ne vidi cd rom. Sta je moglo da dovede do ovakvog pada brzine grebovanja? Dodao bih jos da sam komp tokom ovih pet meseci dosta cistio od mnogih virusa, a uglavnom sam sve uncleanable fajlove brisao.
Dodaj ovo u Registry i resices problem ;)
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Aspi32]
"ErrorControl"=dword:00000001
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000002

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Aspi32\Parameters]
"ExcludeMiniports"=""

E bre Crni, umesto da odvracas ljude od koriscenja Audio Catalysta, ti im jos ispisujes registry kljuceve :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
E bre Crni, umesto da odvracas ljude od koriscenja Audio Catalysta, ti im jos ispisujes registry kljuceve :)
:D
Pa da je trazio preporuku koji da koristi, ja bih mu preporucio CDex, AudioGrabber ili EAC ;)
Ovako je dobio odgovor kako da resi problem koji ga muci (mozda je emotivno vezan za Audio Catalyst koji je inace AudioGrabber klon sa Xingovim encoderom koji jeste jedan od brzih, ali i po kvalitetu najgorih mp3 encodera)...

Jel probao neko novi Easy CD-DA Extractor 7.1?

Skinuo sam ga malopre i odusevljen sam! Grebuje u sve zive formate (mp3, aac, mpc, wma, ogg, wav, flac, ape, aiff), dolazi sa najnovijim verzijama enkodera (Lame 3.96.1, Ogg 1.0.1, WMA9 itd.), podrzava pravljenje profila, ima normalizaciju, kompresiju i fejdovanje, pored normalnog ima i sinhronizovano i error-recovery citanje... svaka preporuka!

(Inace, poslednja verzija koju sam probao je 6.5 i mogu reci da je ova mnogo bolja u svakom pogledu).

ja imam instaliran CDex, i iz ko zna kod razloga jednu pesmu grebuje bukvalno pola sata.
doduse prva dva diska sam igrebovao sasb\vim ok, a onda je naprosno usporijo.
pokusao sam sa ponovnim instaliranjem ali nista.

Jel probao neko novi Easy CD-DA Extractor 7.1?

Skinuo sam ga malopre i odusevljen sam! Grebuje u sve zive formate (mp3, aac, mpc, wma, ogg, wav, flac, ape, aiff), dolazi sa najnovijim verzijama enkodera (Lame 3.96.1, Ogg 1.0.1, WMA9 itd.), podrzava pravljenje profila, ima normalizaciju, kompresiju i fejdovanje, pored normalnog ima i sinhronizovano i error-recovery citanje... svaka preporuka!

(Inace, poslednja verzija koju sam probao je 6.5 i mogu reci da je ova mnogo bolja u svakom pogledu).

Svaka preporuka za ovaj program..Svasta sam probao u zivotu..ali ovo je jedan all in 1 program koji sve zivo radi kada je u pitanju ripovanje,przenje audio diskova i konverzija iz jednog formata u drugi...Obavezno probajte... :)

ZoNi je napisao(la):
zar nije obrnuto? Tj. zar nije AC stariji od AG?
Nije ;)
Pisao sam na tu temu pre nekog vremena...

Ukratko, AG je prvi napravljen i otkupljen od strane Xing-a, pa je izasao AC. Navodno su delovi AG-a prodati jos nekim kompanijama, ali o tome ne postoje zvanicne informacije. Ugovorom je autor AG-a imao pravo da i dalje razvija svoj program, ali je bio obavezan da sve nove verzije mora da prodaje za ne manje od $xx (zaboravio sam koji je iznos bio u pitanju). Kako Xing nije izbacio novu verziju, vremensko ogranicenje je u medjuvremenu isteklo, a autor AG-a vec zaradio pozamasnu sumu novca, isti je resio da izbaci novu verziju AG-a (1.83.1 ako se ne varam) i da iako nece prestati da je i dalje razvija od te verzije sve naredne budu potpuno besplatne, tj. freeware i tako smo dobili jos jedan dobar audio grabber za "male" pare :D...

ZoNi je napisao(la):
zar nije obrnuto? Tj. zar nije AC stariji od AG?

Ne, AC je u stvari AG + Xing MP3 encoder.

Sve to pise na audiograbber.com-us.net, lepo je autor rekao da je morao da prodaje Audiograbbera jer kad je prodao Xingu "customizovanu" verziju AG-a pod imenom Audio Catalyst, u ugovoru su ga obavezali da i standardni AG mora biti komercijalan (da im ne bi minirao AC).

Sve to pise na audiograbber.com-us.net, lepo je autor rekao da je morao da prodaje Audiograbbera jer kad je prodao Xingu "customizovanu" verziju AG-a pod imenom Audio Catalyst, u ugovoru su ga obavezali da i standardni AG mora biti komercijalan (da im ne bi minirao AC).
Naravno ;)

Vest od 25. decembra ukratko govori o tome:
http://www.audiograbber.com-us.net/

Vrh Dno