Šta je novo?

maksimum za memoriju

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Naime, u pitanju je memorija Kingston PC 2700. Imam dva ista modula 2x256 i rade u dual chanell režimu. Ploča je MSI neo 4f s 939 sa Winčesterom 3000+. Prvo sam imao problem sa biosom i nisam mogao veći fsb od 226. Sad sam flešovao novi bios i sad ide do 230 fsb. Hteo sam da pitam da li je to maksimum za tu memoriju ili da pokušavam još nešto za viši takt. Napon je blago podignut i za procesor i za memoriju. Kad stavim fsb na 239 sistem se podigne ali čim se pojavi windows racunar se zakuca. HTT stoji na 5x. Pokušao sam i njega da smanjim ali situacija je ista. Smanjivao sam i memoriju da radi na 166mh ali opet isto. Ima li ideja? :wall:

ceta koji bios imas? ja imam istu plocu i jos uvek nisu resili problem oko biosa, ocekujem da ce uskoro da izbace. Najbolje bi bilo da ili preko Clockgen-a iz windows-a povecas FSB i vidis kako radi, ali pre toga obavezno u bios-u podesi HTT na x4. A ram na 166. Ako se masina ne zakuca, probaj neke testove da odradis. Ako je stabilno znaci da je do Bios-a. Ili ako hoces da probas iz Bios-a samo onda probaj da smanjis memoriju na 150 ili 133 tad bi trebalo da memorija radi bez problema, cisto da vidis dal je do memorije ili neceg drugog. Koje si tajminge setovao za Ram, jel si probao da ih malo olabavis ?

PC2700 koji radi na 230fsb-u i ti bi hteo vishe od toga ?!?!

PoisonFree je napisao(la):
PC2700 koji radi na 230fsb-u i ti bi hteo vishe od toga ?!?!

Ko zna koji su to mem. chipovi. Bash ovih dana googlam i pronalazim svakakva chuda. Npr. Value Ram koji radi na 1.5 2 2 5 na default naponu :-devil-:. A i svako hoce vise :D

Memor.Čipovi su Hyper x Kingston. Nisam probao da ih spustim na 150 ili 133 mh. Moram probati još i to. Kada u clock genu uradim OC može stabilno da radi do 239 fsb. Već na 241 se računar restartuje. Tajminge na memoriji nisam dirao, već su po defoultu 2.5-3-3-6-12-16 . To su vrednosti koje očitavam sa cpu-z. Bios koji sam stavio je 1.64 beta. I on bi trebao da je rešio problem, bar sam tako pročitao sa foruma na MSI sajtu.

Posle prošlog posta probao sam da spustim htt na 4x i memoriju prvo na 166 zati na 133 ali uvek isto, preko 240 ne ide. To sam probao sa Clock genom iz Windowsa a iz biosa nekad radi stabilno sa 239 a nekad neće. Čini mi se da memorija nije u pitanju.

pa ne mozes ocekivati od memorije koja po defaultu radi na 333 da radi na 480mhz, iako je hyper X. ako hoces preko toga moraces da kupis neku brzu memoriju. mada i sa ovim treba da si prezadovoljan.
a proveri ti malo tu stabilnost sa s&m ili prime95. pa vidi koliko ti je stvarno stabilan sistem sa tim clockovima. mislim, to sto ti se komp ne restartuje kad stavis 241fsb ne znaci da radi stabilno.

Poslednja izmena:
ceta je napisao(la):
Memor.Čipovi su Hyper x Kingston. Nisam probao da ih spustim na 150 ili 133 mh. Moram probati još i to. Kada u clock genu uradim OC može stabilno da radi do 239 fsb. Već na 241 se računar restartuje. Tajminge na memoriji nisam dirao, već su po defoultu 2.5-3-3-6-12-16 . To su vrednosti koje očitavam sa cpu-z. Bios koji sam stavio je 1.64 beta. I on bi trebao da je rešio problem, bar sam tako pročitao sa foruma na MSI sajtu.
Memorijski čipovi na tim Kingston HyperX modulima su ako se ne varam Winbond BH 5 ja sam sa tim memorijskim modulima kapaciteta 512 MB dostigao 215 MHz tako da možeš da budeš zadavoljan.

Šta mi predlažete, koju memoriju da kupim a da radi u dual chanell modu i koja će moći da gura veći fsb. Uzeo bih 512mb.

memorija

Ako imas para, predlozio bih ti Corsair XMS4400C25. Ima cuvene TCCD cipove (probrane by Corsair), radi na 275MHz 2.5-3-3-7 bez problema, ili negde do 230MHz sa 2-3-2-6, ili do nekih 210MHz 2-2-2-5. Zadovoljava se sa 2.75V na 275MHz ili 2.6V do 250MHz. Maximum obicno oko 285-295MHz sa 3-4-4-8 za 2.8V.

Ako su pare presudne, Kingmax Hardcore DDR500 je dobar izbor. Ide na 2.5-3-3-7 na 250MHz bez problema na 2.7V, a maximum mu je oko 265MHz sa 3-4-4-8 na 2.8V.

Nazad
Vrh Dno