Šta je novo?

Maksimalna nadogradnja memorije

dexns

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
154
Ovako, imam sledecu konfiguraciju:

Athlon II 425
MSI 770 c45
Patriot 2GB psd32g13332
500GB WD
Ati 4670 1GB DDR3
LC 420W

I zeleo bih da maksimalno nadogradim memoriju sad dok je jeftina. Trenutno koristim kompjuter za zabavu(internet filmovi igrice), ali za par god kontam da vise igrice necu ni igrati, vec ce biti samo internet i filmovi, ali ipak bih voleo da imam brz racunar i da budem miran sto se tice toga tj. da maksimalno iskoristim ovu konfiguraciju u narednih 7-8 god.

Znam da placa podrzava 16GB, ali ne znam da li bi toliko memorije bio problem za procesor i graficku. Pa me interesuje vase misljenje koliko da nabudzim. Takodje moze i preporuka koji brend da stavim ali da ne bude sad neka perverzna preskupa memorija.

Hvala na odgovorima. Najverovatnije cu se opredeliti za varijantu 2x8GB ako bude para. Samo ne znam da li je to puno tj. hoce li tolika memorija opteretiti procesor? Mozda je glupo pitanje ali cisto da budem siguran.

Neces imati potrebe za tolikom memorijom u dogledno vrijeme, ali nece smetati nicemu. Samo ce stajati prazna bzv.

Za Net i filmove ti ne treba vise od 4 GB, za laganeze rad, za igrice u skladu sa tvojom grafickom, koju ces verovatno menjati u narednim godinama. Ali ima veze i sa procesorom, koji treba da isprati graficku zbog igrica. Vise od 8 GB ti nikad nece trebati ni za igre. Zakljucak, 2x4, sve preko je cisto izivljavanje. Ja imam 8 GB, oko 5 GB mi je non stop slobodno, osim ako ne pokrecem VM, za sta sam i uzeo ovoliko memorije.

Hvala na odgovorima. Najverovatnije cu se opredeliti za varijantu 2x8GB ako bude para. Samo ne znam da li je to puno tj. hoce li tolika memorija opteretiti procesor? Mozda je glupo pitanje ali cisto da budem siguran.

Nece opteretiti. Nema to veze s tim.:D
Mozda sada da uzmes 2x4 i ako bilo potrebe dokupis jos isto. Sve zavisi od budgeta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno