Šta je novo?

Mako povezati, x-fi elite preko HDMI?

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
Pravio sam neku premetacinu i update u mom sistemu i sad naravno imam problem.
U kompu imam xfi elite pro zvucnu i gtx 570 graficku, ono sto me zanima je kako da povezem zvuk od x-fi na receiver. Naravno, zeleo bih ako je ikako moguce da zvuk ide preko hdmi, ali nisam siguran da je to moguce osim za zvuk od same gtx kartice. Probao sam i sa component kablom ali ta opcija otpada jer se javlja zujanje cim se poveze receivermi komp, pretpostavljam nesto zbog razlicitih uticnica za struju, sve u svemu ne moze ni tako. Sad koristim gtx kao zvucnu sto je slozicete se *****no posto imam elite pro u kompu, ali ne znam kako drugacije. Pretpostavljam da bi optika resila problem, al sve je to budzenje, prava stvar je da zvuk ide preko hdmi.

Takodje kao rezervnu varijantu imam i xonar essence stx ako on moze nekako da se namesti da salje zvuk preko hdmi, generalno vise mi se svidja zvuk od creative, ali ako ovog mogu lako povezati bice dovoljan razlog za zamenu.

Ono sto meni nije jasno, ako pustis digitalno zvuk napolje, kakva ce ti razlika biti jel creative, asus ili integrusa?

ranije su nvidije imale spdif in u vidu 2 pina ako se ne varam, pa je to sluzilo da propusta zvuk na hdmi...

Pozdrav Danijele,

Da, nekad je moglo tako, koristio sam to ranije i bilo je jednostavno. Medjutim nove nvidia nema vise taj prikljucak a ni xfi elite pro nema odgovarajuci izlaz.

Odgovor na prvo pitanje je, treba mi iz vise razloga. Kada gledam fil, to je ok, svejedno je preko cega ide, ali zbog drugih stvari. Ne mogu slusalice da nakacim na komp, cim se monitor ugasi, tj graficka prekine izlaz kad TV-u prestaje i zvuk, zatim kada slusam MP3 to pretpostavljam nije svejedno koja je zvucna, pogotovo sto cesto upalim crystalizer...

Nazad
Vrh Dno