Šta je novo?

make xconfig ne radi

Nenad

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Htedoh nesto da probam da namestim ali ni make xconfig ni
make menuconfig ne daju nikakvu reakciju.Da li bi neko mogao da mi kaze u cemu je problem?
Distribucija je RedHat 7.1

1. kada raspakujes tarball arhivu ( *.tar.gz ) novog kernela, on ce kreirati subdir "linux". Treba da udjes u njega i tamo otkucas "make xconfig" ako si startovao X ili "make menuconfig" ako si na runlevelu 3 iliti cistom shellu

2. treba da imas instaliran gnu c/c++ kompajer iliti gcc. Probaj sa gcc --version da vidis da li je tu i koja verzija je u pitanju; na vecini danjasnjih distribucija se pakuje v2.96 (iako je trojka vec neko vreme gotova i spremljena).

Hteo sam da po uputstvu koje si napisao pomocu make xconfig
dodjem do konfiguracionog panela.
Kompajler je instaliran , nije to problem.

Greska je do mene ,sve radi.Sad je pitanje, kad namestim sta sam hteo, treba rekompajlirati kernel.Nasao sam uputstva za kompajliranje novog ali ne mogu da nadjem za rekompajliranje kernela pa ako bi neko mogao ukratko da mi objasni ili kaze gde ima uputstvo.

Kada si podesio opcije u konfiguracionom panelu, odaberes "save & exit" i onda:

1. make dep
2. make clean
3. make bzImage
4. make modules
5. zavisi od toga koliko je nov kernel; kod svih novijih 2.4.x sledeci korak je "make install", dok kod starijih mora da ide "make modules_install" i onda da rucno prebacis buildovani bzImage u /boot i ides na
6. kreiranje nove celine u /etc/lilo.conf -> cim krenes da ga editujes (txt) sve ce ti biti jasno
7. kada snimis lilo.conf i izadjes u shell, moras da pokrenes lilo rucno (kucas "lilo") da on updatuje informaciju o tome koje kernele da ti ponudi kod boota
8. restart

Ovo je bilo najkrace sto moze; inace bi mogli da zaglavimo u xy postova sta sve moze da krene naopako.

Vrh Dno