Šta je novo?

Majstori od zanata pomozite...

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
dakle imam compaq deskpro slim kompjutercic, ali riknulo je napajanje kakvo nema sanse da nadjem. Posto je sam konektor koji ide na plocu iz napajanja drugaciji od ovih standardnih atx interesuje me da li mogu nekako ovo standardno atx napajanje da spojim umesto originalnog? Dakle treba mi neki konverter ili sema da prespojim kablice,... Sam konektor na compaqu je 14pinsko i uopste ne znam koji je to standard, kod at napajanja je opet drugacije,...

Dakle postoji li neki konverter ili neko ima semu? Na konektoru napajanja kod compaqa pise P1 ako nesto znaci...

pozz i hvala!

И мени је један познаник пре месец-два донео исти рачунар са таквим проблемом и нисам ништа нашао ( а нисам се ни много трудио ), па ако решиш јави...

nadam se da ce se ovde neko javiti sa resenjem,... verujem da nije veliki problem, samo treba znati koja zica gde...

pa jel nemozes da saznas na netu za tu tvoju plocu raspored i resio si problem
a da nije to ono malo zakoseno sa ventilatorom koji stoji van napajanja
takav ja imam na poslu
(da ga nisi kupio od bojana)

Poslednja izmena:
Evo service manual-a za neki dell cije sam napajanje kompletno "napravio" od obicnog ATX. Vodi racuna da standardne boje odgovaraju samo za napone 12V, 5V i Ground, svi ostali kablovi su sareni i nisu po standardu, pa moras da nadjes tacnu semu. Proveri mozda je isto, u pitanju je napajanje model HP-145SNF rev HO2 a u prilogu imas strane 18 i 19 gde imas komplet pin-out.

Prilozi

• 18.JPG
    18.JPG
    135.2 KB · Pregleda: 216
  • 19.JPG
    19.JPG
    76.4 KB · Pregleda: 179
Hej kolega, bas takvo napajanje je, iskoseno sa ventilatorom napolju! Nisam uzeo od Bokija.
Nego, navraticu do tebe da se dogovorimo :)
Nemam vremena da trazim mnogo po Netu, tj. nisam imao, pogledacu jos danas da nadjem raspored pinova, ali i ako neko ima semu tj. raspored vec, moze da posalje ovde ili da link...

@Msa na izgled ova sema deluje ista kao kod mene tj. konektor jeste taj P1 i ima 14 pinova e sad da li je isti raspored to ne znam,...

Moja ideja je bila da prepravim obicno ATX napajanje... da ne bih isao na srecu bilo bi dobro da neko potvrdi semu :)

Jel' neko razresio ovaj problem?

Ajde ako imate semu ili neko uputstvo napisite ovde.

premerili smo napone, ali avaj komp nije hteo da proradi...
sad vise se ne secam rasporeda...

Na jednom forumu nasao sam ovo:

1 = 3.3v (says 3.5 on the diagram but should be ok)
2 = 3.3v sense (probably wont need this)
3 = Ground
4 = 5v
5 = Ground
6 = 5v
7 = Ground
8 = 3.3v
9 = -12v
10 = Fans off ( probably wont need this one either)
11 = PS On ( wont need this)
12 = 5v aux ( im guessing this is the standby power, just connect it to 5v)
13 = Power good????
14 = 12v

To je raspored pinova na Compaq konektoru, takodje pronasao sam i semu (u attachmentu) po kojoj sam napravio prepravku standardnog ATX napajanja, ali nisam uspeo da upalim upalim racunar.

Prilozi

• COMPAQ_%20M1-atx_sch[1].pdf
    75.7 KB · Pregleda: 84
ni ti nisi uspeo,... pitam se gde gresimo...

Vrh Dno