Šta je novo?

Mail.ru odbija mailove ?

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Zali mi se drugarica da joj mail.ru odbija mailove koje mi salje. Njen provajder je eunet, koristi njihove mail servere.

Secam se da je mail.ru pre godinu+ odbijao mailove sa (bese, mozda se ne secam dobro) verata, pa mi pada na pamet da li je moguce da su sada eunet "black list"-ovali. Meni zvuci nemoguce, ali ne znam koje drugo objasnjenje moze da bude.

Pitanje za vas, koji imate mail.ru.
Jel vam se neko zali da mu se mailovi odbijaju i za one koji imaju komunikaciju sa nekim ko ima @eunet.yu adresu, jel su vam stizali skoro njihovi mailovi.

Ona se meni zali poslednjih 3-4 dana.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Upravo sam probao da posaljem sebi sa euneta na mail.ru i da posaljem sa smtp.mail.ru sebi na eunet i oboje je uspelo...

Ne znam za eunet, probacu posle ali sa verata definitivno ne radi :mad: i to vec duze vreme... :mad:

Sasa nemoj da se cudis ako su i eunet banovali...

The original message was received at Wed, 12 May 2004 04:11:02 +0200
from ursus.verat.net [217.26.64.159]

----- The following addresses had permanent fatal errors -----
<[email protected]>
(reason: 451 4.4.1 reply: read error from mxs.mail.ru.)
<[email protected]>
<[email protected]>

----- Transcript of session follows -----
... while talking to mxs.mail.ru.:
>>> DATA
<<< 550 Administrative prohibition -- access from your ip address [213.244.192.10]
is blocked. See http://www.mail.ru/pages/help/262.html for details.
451 4.4.1 reply: read error from mxs.mail.ru.
554 5.0.0 Service unavailable

:whip:

Ajmo ko zna dobro ruski nek overi link i nek popuni formu da nas skinu sa black liste.. :bottle:

Evo i ID7 je banovan... :mad:
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

[email protected]
SMTP error from remote mailer after DATA: host mxs.mail.ru [194.67.23.20]:
550 Administrative prohibition -- access from your ip address [69.93.253.194] is blocked. See http://www.mail.ru/pages/help/262.html for details.

Kake budale ovi rusi..
Vidim, moracu menjam mailbox.

pa za ovo ne treba neko ko zna ruski jer pise i na engleskom isto to samo u donjem delu strane. i sa euneta i sa ptt nema nikakvih problema kod mene, bar za sad.

a u objasnjenu pise da ne primaju postu sa onih IP adresa koje ne zadovoljavaju Internet standarde i one sa koji se vrsi slanje SPAMa prema tome :D

PS tek sad sam video da je trazeno znanje ruskog ya popunjavanje formulara :D te se izvinjavam prozvanima :eyebrows:

Poslednja izmena:
malo je off topic, al' nema smisla da otvaram novi thread...
dakle: je l' zna neko kolika je maximalna velicina attachmenta koji se salje preko mail.ru?...
pre neki dan probam da posaljem neke fotke teske oko 500 kb i nije moglo...

pozz

"One message can have up to 10 attached files. Total attachment size may not exceed 10000Kb", odnosno na ruskom "?? ?????? ??? ???????????? 10 ????(?, ??) ????? ??????? 10000 Kb" :d, ali realno ukupna velicina prikacenih fajlova ne bi trebala da predje 7.15mb zato sto kad se kace raste im velicina za 30-40%,ako sam dobro razumeo ruski :)

EDIT: Otvara li neko mail.ru Operom? Malopre mi je 5 puta skrsio Operu 7.23, tj. kad god sam pokusao sa njom da ga otvorim

Poslednja izmena:
chivitli je napisao(la):
"One message can have up to 10 attached files. Total attachment size may not exceed 10000Kb", odnosno na ruskom "?? ?????? ??? ???????????? 10 ????(?, ??) ????? ??????? 10000 Kb" :d, ali realno ukupna velicina prikacenih fajlova ne bi trebala da predje 7.15mb zato sto kad se kace raste im velicina za 30-40%,ako sam dobro razumeo ruski :)

EDIT: Otvara li neko mail.ru Operom? Malopre mi je 5 puta skrsio Operu 7.23, tj. kad god sam pokusao sa njom da ga otvorim

da dobro si razumeo ruski
prva informacij da vas nalog moze imati do 25Mb je promenjena i koliko ja sad znam nema vise ogranicenja velicine koju mozete imati u svom inbox itd.

Ваш почтовый ящик может хранить до 25 Мб информации.

Это значит, что суммарный объем писем, хранящихся во всех папках Вашего почтового ящика, не может превышать 25 Мб.

Каждое входящее и исходящее письмо может быть размером не более 10 Мб (включая размер присоединенных файлов).

Исходящее письмо не может быть сохранено как отправленное или как черновик, если его размер больше объема свободного места в почтовом ящике отправителя.

К каждому исходящему письму может быть присоединено не более 10 файлов, общим объемом не более 10 Мб (так как размер файла увеличивается при перекодировке его для пересылки приблизительно на 30-40%, присоединяемые файлы должны быть в сумме меньше 7,15 Мб).

Sasa je napisao(la):
Kake budale ovi rusi..
Vidim, moracu menjam mailbox.

Ma unbanovace ih kad tad... nemoj da menjas... koje je to cimanje...

Tako je i ranije bilo sa veratom, i unbanovali su ih... ali eto izgleda opet neki spameri.. :mad:

Nazad
Vrh Dno