Šta je novo?

Mail problem: Moj mail kao spam!

vikhiiz

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
169
Prvo, nadam se da sam pogodio sekciju za postavljanje ove teme, ako nisam, molim moderatore da reaguju!
Hvala u napred!

Drugo, problem: da pređem odmah na problem. Naime, koristim gmail nalog (primer: [email protected]), koji je aktivan, dakle radi, ali ga ne koristim intenzivno kao moj primarni gmail nalog, već kao sekundarni.
U poslednje vreme, na moj sekundarni mail (upravo taj [email protected]), stiže mi SPAM, sa istoimenog mail-a, samo od drugog provider-a... dakle opet primer: [email protected]!
Sva sreća (mada ko zna, možda i nije), SPAM stiže meni na gmail i još jednoj osobi (u CC* varijanti)... Bojim se (jer ne znam) na koliko mail adresa, stižu SPAM-ovi, koje navodno šaljem ja...???

*CC - carbon copy

Pitanja:
- kako da prijavim Yahoo, da je mail sa mojim imenom lažan, odnosno da se koristi za SPAM, i je li to uopšte moguće??
- nije mi jasno, kako taj sa Yahoo nalogom, šalje meni i na još jednu adresu koja postoji u mojim kontaktima? Jel to znači da "taj" može da ima i ceo moj imenik/adresar sa gmail acc?
- šta raditi u ovoj situaciji?

Hvala

Poslednja izmena:
Za početak promeni šifru a onda skeniraj komp (ili obrnuto 🙂).

Ne znam da li si me razumeo...
To nije moj mail, nego nosi moje ime (ime mog maila koji je u funkciji*) i identičan je kao moj nalog na gmail-u!
Ne znam zašto baš meni stižu SPAM poruke (na moj gmail, sa yahoo-a), a tek mi nije jasno odakle mu validna adresa koja stoji u CC?

*Bojim se da ljudi ne pomisle kako sad imam i Yahoo Acc i da sa tom uverenošću otvaraju te SPAM poruke i idu na linkove koji su ko zna šta...

Ne znam da li se razumemo... ako ne, moraću bolje da objasnim...

I dalje stoji da skeniraš komp nekim antivirusnim rešenjem.Taj nalog na yahoo-u je mogao da otvori bilo ko sa tvojim imenom, a pošto na cc idu mejlovi još nekome, definitivno je neka karakondžula pokupila tvoj adressbook.

Nedavno (7~10 dana) sam radio fresh install "sedmice"... Jel i dalje misliš da bi to trebalo da uradim?

Jel si resio problem? Ja mislim da to sto ti je kao spam ne mozes da utices. To je kako je i ne mozes promeniti.

Pa ne znam kako da rešim problem 🙂
Nije mi skoro stizao mail sa te adrese tako da ne znam 🙂
Nije problem što to stiže na moju adresu, nego što taj isti mail stiže i drugima (vidim kome je mail namenjen), pa se bojim da se ne upecaju na neku prevaru :S

Što je najgore, i ja mislim da tu ne mogu ništa da uradim... ali mi nije jasno kako je došao do tih validnih adresa...

ma to je uobicajena pojava, ne mozes tu nista.
otkad postoji mail, postoji i laziranje email adrese.

ako te interesuje kako, pogledaj recimo, http://www.wikihow.com/Forge-Email

Nazad
Vrh Dno