Šta je novo?

Magnetofonska kaseta > digitalni format (mp3)

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Nadam se da sam svoje pitanje postavio na pravom mestu :)
Da predjem direktno na stvar:
Imam par starih audio kaseta, i hteo bih da ih snimim u mp3 format, u kucnim uslovima. Znaci evo sta mi je na raspolaganju:
Samsung MAX S520 linija
Realtek integrusa na komp-u
I kabal sa kojim bi spojio izlaz za slusalice na liniji i line-in na kompu.

E sad, treba mi objasnjenje kako da izvedem to, posto nemam pojma o tim stvarima, (nisam bas u tim vodama :) ), ako je to uopste moguce?

Pretpostavljam da moze, zato i pitam :), ali mi verovatno treba neki program sa kojim bih snimio zvuk sa line-ina.
Hvala unapred na pomoci.

Poslednja izmena:
Audacity bi trebalo da ti završi posao.

prostija varijanta ti je sound recorder koji dolazi sa windows-om

Sound recorder snima wav format, a i mislim da ima limit od 60s po snimanju, ako se ne varam :)
Edit: u W7 nema limita
Ali imam problem. Oba programa snimaju, ali kada sacuvam audio fajl, na njemu se nista ne cuje :). Zvuk sa line-in-a se cuje na zvucnicima (stisnem play na liniji zvuk ide na zvucnicima od kompa), i u onom audio panelu se vidi kako skala ide gore dole, ali nijedan program ne snima zvuk koji ide preko line-in.
U cemu gresim?

Poslednja izmena:
Kako nisam? Probacu jos nesto da cackam, sutra javljam rezultate :)

Uspeo sam da namestim, stavio sam sample u attachment. Nije nesto ali ce da posluzi (sestri). Izgleda da me zeza levi kanal, probacu da ucinim nesto u vezi toga (ocistiti sve konektore, glavu na kasetofonu itd).

Takodje, moram da pohvalim velikodusnu ponudu usera nikk18adsl, cak je hteo da odradi posao za dz, ali ja sam odbio, nisam hteo da davim coveka sitnim poslom, + mi nije trebalo tako vrhunsko odradjen posao :).

Prilozi

• settings.png
    settings.png
    30.2 KB · Pregleda: 62
  • Sample.zip
    499.6 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno