Šta je novo?

@magic /ATi, Matrox,etc.../

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Naslov posta je mozda malo iskljuciv, ali svi saveti su dobrodosli:)

Imam C41,7GHz, 512DDR, Ati Radeon 64Mb VIVO / sada Radeon 64Mb/.
Bio je jedan slican post / u vezi gledanja Divx-a/. Mene takodje zanima pre svega 2-D multimedija...
Imam SkyStar2 karticu, podesio sam je, sve radi OK. Nasao sam nacin da ubacujem titlove u signal sa satelita tako da imam odmah i prevod filma:D
Tagodje imam i sat. prijemnik Samsung 9500.
E sad, kada bacim signal sa satelita /SkyStar2/ na TV /Sony 72cm/ slika je ipak losija nego direktno sa Samsunga. Na stranu border koji na TV-u pravi ATI, ali je slika ipak losija...
Da li se moze izvuci bolji kvalitet, tj. priblizan sat prijemniku?
Da li je resenje Matrox 450/550, ili Radeon 9000Pro?
Normalno da bih gledao i DVD i DivX sa compa...
Cak i program koji koristim za gledanje sat. kanala /MyTheatre, bivsi EzDVB Xl/ u opcijama ima nesto od podesavanja za 450/550...

Pozdrav :wave;

deki30

posto imas jak procesor od 41.7Ghz-a :D preporucujem Matroxa, ipak si naveo da te zanima 2d multimedija... ne bi bilo lose da nabacis nekog xp-a ili pravi p4 proc

@miroslav
BEz daljnjeg, u planu je zamena brzog/ :D /C1,7GHz procesora. Pa da zamenim, da li i dalje ostaje Maxtor, ili neki drugi Radeon?

P.S. Gde i posto ima de kupi Maxtor /450 ili 550/?

Pozdrav

deki30

nije maxtor nego matrox.

a koji ti radeon uopste imas? naveo si samo vivo

U specifikaciji Atija zvao se/ a i dalje se zove kada trazis nove drajvere/ Ati Radeon 64Mb DDR VIVO, a sa novim drajverima prepoznaje se kao Ati RADEON 7200. To je built by ATi...
E sad, da li i ovo ima uticaja na kvalitet slike?
Kada sam uporedio oznake biosa sa www.radeon2.ru sa oznakama moje kartice ispada da je moja NTSC kartica /u nizu brojeva imam 53, a u PAL varijanti je 70/. Da li kada bih flesovao bios dobio na kvalitetu slike?

Pozdrav

deki30

[/quote]

e tu se vec ne razumem... vreme je da neko od adeonovaca preuzme stvar, ja koristim matrox/nvidia kombinacija

deki30 je napisao(la):
Naslov posta je mozda malo iskljuciv, ali svi saveti su dobrodosli:)

Imam C41,7GHz, 512DDR, Ati Radeon 64Mb VIVO / sada Radeon 64Mb/.
Bio je jedan slican post / u vezi gledanja Divx-a/. Mene takodje zanima pre svega 2-D multimedija...
Imam SkyStar2 karticu, podesio sam je, sve radi OK. Nasao sam nacin da ubacujem titlove u signal sa satelita tako da imam odmah i prevod filma:D
Tagodje imam i sat. prijemnik Samsung 9500.
E sad, kada bacim signal sa satelita /SkyStar2/ na TV /Sony 72cm/ slika je ipak losija nego direktno sa Samsunga. Na stranu border koji na TV-u pravi ATI, ali je slika ipak losija...
Da li se moze izvuci bolji kvalitet, tj. priblizan sat prijemniku?
Da li je resenje Matrox 450/550, ili Radeon 9000Pro?
Normalno da bih gledao i DVD i DivX sa compa...
Cak i program koji koristim za gledanje sat. kanala /MyTheatre, bivsi EzDVB Xl/ u opcijama ima nesto od podesavanja za 450/550...

Pozdrav :wave;

deki30

Probaj da uzmes ako imas pare Ati all in wonder 9000 i stavi MMC 8.1 pa onda vidi kakva ce slika da ti bude. A ako hoces da nemas taj border onda uzmi Rage 3d tweak i imas opciju da rasiris sliku preko celog ekrana. :D

Nazad
Vrh Dno