Šta je novo?

[Magic 32A] zeznuo sam stvar i treba mi pomoc- HITNO!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Cao momci!

Nije mi dao vrag mira, a i smucilo mi se cekanje EU RUU-a sa 2.1, pa sam odlucio da (probam) da flashujem capychimp-ov celan Rogersov (rootovani) ROM: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=780781

Sa marketa sam skinuo onu aplikaciju za univerzalno root-ovanje (http://phandroid.com/2010/10/07/uni...market-for-one-click-rooting-of-many-devices/ )

I potom, takodje sa marketa, "ROM Manager"

capychimpov ROM sam ubacio na karticu pod imenom update.zip itd... itd...

U ROM manager-u sam odradio Flashovanje CloskworkMod recovery-a...

Nakon sto sam odabrao opciju "Reboot in to recovery" fontele se resetovao i od tada se konstantno resetuje odmah nakon paljenja i ispisivanja HTC Magic :(

:wall:

Probao sam oba nacina bootovanja u recovery (volumeDown+power i Home+power), ali nema nikakve veze telefon se konstantno resetuje nakon paljenja!

Smorio sam se k'o brick! Hitno mi treba pomoc(ocigledno i strucna i dusevna)...

AKo neko zna sta treba da se uradi (a zivi u Beogradu i okolini) skoknuo bih do njega, jer ocigledno sam ja toliki n00b i baksuz da i metoda za koju sam mislio da je najprostija, ispostavlja se da je fatalna!

Stvarno mi je hitno, da ne kazem frka! Pomagajete! :S:

Da li si probao da vadis bateriju?

Drugar znam kako ti je, i ja sam potpuno isto uradio, dva dana sam bio bolestan zbog skupe cigle... Boot loop bez mogucnosti da udjes u fastboot ili u recovery (koji je kriv za brick jer ti radio nije kompatibilan sa Clokworks recovery-jem) Da li si primetio na delic sekunde da pokusa da udje u recovery pa odmah izadje?

Moras da prevaris telefon, tj da mu ubacis drugi recovery fajl. Ja sam problem resio tako sto sam otisao do drugara koji je uspeo da ga prevari :)

Nadam se da znas kako se koriste fastboot komande iz cmd-a

Skini fajl recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img, iskopiraj ga u tools od AndroidSDK-a (verujem da znas vec)
Prikaci telefon na USB
kucaj u cmd fastboot boot recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img
Enter i on ce pokusati da iskopira nov recovery

Meni je izbacivao gresku da nema konekciju sa fonom ali dok se fon restartovao milion puta, ja sam pritskao svaki moguci taster i odjednom se prokrenuo nov recovery zvani Ra Hero

Na kompu je prijavio da je za 0.56 sec iskopirao fajl, toliko je bio u vezi sa SDK-om, dovoljno da me spasi muka.

Znaci fon na USB (pretpostavljam da imas instalirane drivere za Magic)
fastboot boot recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img (koji je u folderu Tools)
i pritisci sve moguce na fonu, mora da mu uleti, s oprostenjem

Javi sta si uradio
Pozz

Meni je izbacivao gresku da nema konekciju sa fonom ali dok se fon restartovao milion puta, ja sam pritskao svaki moguci taster i odjednom se prokrenuo nov recovery zvani Ra Hero

:D istu pricu sam i ja doziveo kad sam unrootovao telefon. Doduse, ja imam heroja ali je princip isti. Ja sam morao simultano da stiskam volume keys i home ako se ne varam, i odjednom je prosao i instalirao recovery (na nekom stranom forumu sam pokupio tu furu sa suludim kliktanjem). Nadam se da ces uspeti, sretno! :)

jel moze link za download drajvera?
P.S

jeb'o me ClockWorkMod! :mad: :wall::wall:

Tacno me je on skenjao! Kad njakam HOME onda uspem da uhvatim u delicu sekunde ispis na dnu ekrana "CLockWorkMOd...bla...bla...

problem je sto se USB inicijalizacija telefona ne moze dovoljno brzo odigrati da bi se zavrsila sekvenca kopiranja :(

Kada zabodem telefon u USB, cuje se ono windowsovo pling-pling kao kada se ubada neki USB uredjaj, ali se odamh cuje i verzija tog zvuka za vadjenje USB uredjaja! :(

aaagrrr propast! :(

Poslednja izmena:
@ Nedjo: Ako upada u loop cim se ubaci baterija, pritisni back (ili home) taster, i dok drzis, ubaci bateriju

@ Nedjo: Ako upada u loop cim se ubaci baterija, pritisni back (ili home) taster, i dok drzis, ubaci bateriju
Ma nije problem brzina ulaska u Recovery sa Home/Back tasterima!

Kada drzim home, on se butuje i krene u YEBENI ClockworkMOD recovery i tu se resetuje!

Problem je sto ne ostaje dovoljno dugo upaljen da bi ga windows inicijalizovao i da bi fastwboot prebacio novi (AmonRA) recovery!

Ovo je klasican primer situacije sa Dzakom, 100 piii..ka i 1 qr...m! Da sam probao bilo koju metodu verovatnoca brikovanja bi bila daleko manja, zapravo nikakva!

Naime, nakon rootovanja sa onom aplikacijom, samo je trebalo da ubacim AmonRA na nacin gore opisan - koji je zapravo bolno jednostavan (sad znam)!

Ali ne, ja sam hteo ovo g0vn0 od Clockwork-a jer je izgledalo jos jednostavnije!!

Tragicno je da ovo sto se meni desilo je situacija koja je snasla jos neke ljude jos PROLETOS:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=639151

Ali ja sam se pravio glup i ispao jos gluplji! Umesto da sam proucio sve aspekte ja sam uzeo zdravo za gotovo "jednostavnost" CLockwork-a! I zavrsio sa nocnom morom - brikovanjem!
I to na dan kada mi je pauk odneo kola! Na dan kada mi je rodjendan!!
Avaj ironije! Od nikoga nista nisam dobio, ali sam zato pauku i policiji poklonio sto evra i onda kasnije ostao bez telefona!!

Verovatno u svemu ovome postoji neka kosmicka poruka, ali sam toliko prolupao da i o tim metafizickim zayebancijama loopetam!

Opusti se i pokusaj da udjes u fastboot (dakle izvadis bateriju, stisnes back, drzis i ubacis bateriju). Pa onda flash-ujes AmonRa preko adb-a. Nije to brick, onda se ne bi ni ukljucivao a ne resetovao...
I btw. srecan rodjendan

***a... licno sam primetio kada pocnes da gledas tridesetu sa pogresne strane, na rodjendane treba biti posebno oprezan...
nadam se da ces uspeti da sredis telefon, mada sada se otvara i HTC servis u Srbiji - pa ces makar imati i tu opciju.

Tebe bas poteralo.:( Resices to oko telefona sigurno posto definitivno nije brikovan.
I srecan rodjendan.

imam to... nije problem drajver!
problem je sto windows ne uspe ni da inicijalizuje USB device - konkretno telefon! suvise brzo se resetuje

Prosto ne mogu da verujem sta me je snaslo!!

Jel ovako
http://www.youtube.com/watch?v=lJGfzVMQz6o

I meni je identicno bilo, znaci
1. Skines AndroidSDK i iskopiras na c disk.
2. U folder Tools iskopiras recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img
3. Start - Run - cmd i kucaj
cd c:\android-sdk-windows\tools (ili ako ti je drugacija putanja do tools foldera...)
enter
4. kucaj komandu fastboot boot recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img, nakaci telefon na USB, prekrsti se, lupi enter, upali fon i pritiskaj sve moguce dugmice.

Ako ne uspe probaj ponovo, i ponovo...

Znaci imao sam identicnu situaciju (mkvb)
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=19107&postdays=0&postorder=asc&start=320

@Charlie,

prijatelju sve sam uradio po P.S-u, ali nema 'leba :(

Nema shanse da ga Vista inicijalizuje na USB-u dovoljno brzo koliko je on upaljen!

njakao sam dugmice k'o blesav, ali ne vredi! :(

jutros do 5 sam se drndao i mrka kapa!

Jedino mi preostaje da ga posaljem tom tvom drugu za KG!? Stvarno ne znam sta drugo :(

Probaj da nadjes nekoga sa XP-om, bez antivirusa i firewall-a

Probaj na nekom Intelu.. Mozda brze inicijalizuje usb.
nhf :)

Probaj na nekom Intelu.. Mozda brze inicijalizuje usb.
nhf :)
ne saj mi na muku :D
Problem je sto u principu mogu da sastavim bilo koju kombinaciju hardver ai softvera, ali problem je sto da bi na nepoznatom OS-u bilo neophodno inicijalizovati Ispravan Magic, kako bi OS povukao drajvere... pa nakon toga da zabodem mog nesrecnika i da se molim da ce USB inicijalizacija proteci dovoljno brzo!
Nazalost nemam ispravan Magic rezerve! :(

Ja sam na karaburmi, imam ispravan magic 32A, ako ti nesto znaci mozemo da se nadjemo negde, ako imas neki laptop sa XPom da probamo... Na mom laptopu je win7

Vrh Dno