Šta je novo?

Mageia i Mandriva

nemanjabgd84

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
425
Jel ima korisnika navedenih distribucija? U fazi sam eksperimentisanja sa distroima, pa sam probao Mandrivu, a trenutno imam na kompu Mageiu Beta 2. Koncept je drugaciji od Ubuntolikih distribucija. Kako ste zadovoljni, ima li nekih predonosti i mana u odnosu na Ubuntolike distroe?

Po čemu misliš da je Mandrivin (a Mageia je samo Mandrivin fork) koncept različit od Ubuntu? MIsliš li na paket menadžere ili nešto drugo?

Znam za fork, zato sam i napisao obe, posto su slicne. Medjutim, Mandriva je pukla, sto se vidi i po njihovoj beti koja se raspada na mom kompu, za razliku od Mageie koja radi pristojno .Paket menadzer, kontrolni centar, manje paketa, teze se osposobljava kompletna multimedija, kompetan vizuelni ugodjaj, sve je drugacije nego na (K)Ubuntu. Dosta me podseca na openSUSE, samo sto nema onih 1 click install... Prevashodno me je interesovalo, da li je neko malo duze koristio, pa da znam da li vredi utrosenog vremena, ili je bolje ici na nesto drugo.

kada sam ja koristio Mandrivu bila je to itekako kvalitetan distro za pocetnike, ne znam sada kako stoji, ali mi je bas zao ako se raspadaju :-(

I ja sam koristio kratko Mandrivu, pre dve godine otprilike i bio sam poprilicno zadovoljan.

Prvi linux distro sa kojim sam se sureo je bio Mandrake iz kog je promenom imena nastala Mandriva.

Svaka linux distribucija ima nešto svoje i mnogo toga sličnog. Lično nevolim one koji imaju onu dobru koja se plaća i onu osiromašenu koja se free.

Da li će tebi odgovarati ili ne to je već i stvar ukusa a znaš šta se za ukus kaže

Od kada je Mandrake postao Mandriva, od tada to više nije bio isti linux (slično sa suse radio je perfektno do verzije 8.2 posle toga bloat kao mandrake). Jednostavno mandriva u ovom sada stanju je tak bloat...

Ako želiš da učiš o *****skim problemima koji mogu da ti se iz čista mira dese onda instaliraj Mandrivu u protivnom...

Za 2 dana izlazi Mageia 1. Trenutno koristim RC i prezadovoljan sam. Prosto i jednostavno radi i lakse je za konfigurisanje od prethodnih distroa koje sam koristio.Preporuka

Ja koristim Mandrake/Mandrivu evo skoro 10 godina......
I sad sam na 2010.2, i po meni je najbolji KDE distro.....
Topla preporuka svakako (i nisu se jos raspali, rade Ruje na njemu ;) )

Tar to nije francuska distribucija a ne ruska

Nisam znao za tu informaciju. Ima da je oprave samo tako;)

Vrh Dno