Šta je novo?

Macrovision Protection

PENDULA

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
619
Upomoc! Prebacivao sam ortaku neke VHS kasete na DVD. Par tih kaseta (sve su iz istog kompleta, originali - nisu snimane) nisam mogao da iskopiram na hard. Naime, radio sam preko "SCART u chinch" kabla i TV-kartice. Snimci sa tih kaseta mogu da se gledaju preko TV karte, ali kad sam pokusao capture - prijavljuje da ne moze :wall: zbog "MACROVISION PROTECTION". Kako to da resim, nije valjda zastita na VHS-u "jaca" od one na DVD-u koja se lako zaobilazi?

PENDULA je napisao(la):
Upomoc! Prebacivao sam ortaku neke VHS kasete na DVD. Par tih kaseta (sve su iz istog kompleta, originali - nisu snimane) nisam mogao da iskopiram na hard. Naime, radio sam preko "SCART u chinch" kabla i TV-kartice. Snimci sa tih kaseta mogu da se gledaju preko TV karte, ali kad sam pokusao capture - prijavljuje da ne moze :wall: zbog "MACROVISION PROTECTION". Kako to da resim, nije valjda zastita na VHS-u "jaca" od one na DVD-u koja se lako zaobilazi?
Iz licnog iskustva, kada sam prebacivao sa originalnih kaseta na kasetu, uvek sam imao jedan dodatak u hardwerskom smislu. Koji je, naravno skidao Macrovision zastitu sa kasete. E sada, mozda postoji neki Softverski program, sa kojim je moguce skinuti zastitu, da ne bi morao kupovati ovo chudo sto ja imam...

Snimi preko RF ulaza kad imaš TV kartu. Jeste da je slika lošija ali...

Pokusao sam i preko obicnog kabla koji ide iz video rekordera u antenski prikljucak u TV (pretpostavljam da je to RF), utaknuo sam ga u isti takav na TV-kartici, medjutim nista se ne desava. Nema slike ni u COMPOSITE ni u S-VIDEO modu. Da li mozda treba da ponovo skeniram TV kanale (posto je to isti ulaz kao i za TV signal)?

A da se dogovoris lepo sa Cineman-om pa da ti za koje pivce pozajmi to chudo? ;)

Pendula, to jeste rf, i moras da skeniras... ako ti je video ok, trebao bi da je na 36. kanalu...
meni negde u glavi stoji da postoji nacin za skidanje makromedije softvertski, ali moguce da tripujem... mooozda ima neki dscaler plugin ili tako nesto, ne secam se nazalost...

inace razlog zasto je to teze nego skinuti sa dvd-a je sto sa dvd-a dobijas digitalne informacije, koje lepo ocistis, pa formiras sliku, a ovde prvo dobijes sliku, pa treba da je cistis, to teze naravno...

Izgleda da stvarno ne moze bez tog komada opreme, evo sta sam pronasao na tu temu: MACROVISION REMOVER . Izgleda da se ljudi cak muce da sami sklapaju taj uredjaj ne bi li prevarili macrovision zastitu. Nemam ni znanja ni volje da se sa tim petljam. Hvala na pomoci! Ako neko ipak ima neko genijalnije resenje-tu sam.
A da se dogovoris lepo sa Cineman-om pa da ti za koje pivce pozajmi to chudo?
A sto se toga tice pivce uvek moze. :bottle:

Za analogni snimak na DVDu, pomaze AnyDVD. (bar tako pise u helpu:))

Znaci da sigurno postoji neki software za to.

Poslednja izmena:
Ovo chudo sto ja imam, ne moze biti jednostavnije za koriscenje. U njega se utakne ulazni signal iz rekordera koji ce pustati kasetu i ima 2 video izlaza, sto znaci da odmah moze 2 rekordera da snimaju. I treba mu samo malo struje, jer bez toga ne more :)

Vrh Dno