Šta je novo?

Macromedia Flash Player 6 ???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
"Prezentacija Agencije za privatizaciju poseduje sadržaj rađen u Flash-u. Zbog toga, da bi vam bili dostupni svi sadržaji prezentacije, neophodno je da instalirate Macromedia Flash Player 6". Nakon instalacije i restarta mashine, stvar se ponavlja tj. ne startuje. Da li je mozda sajt "out of order" ili u cemu je problem zna li neko >>>???:rocket:

Ako si ikada :beat: :S posetio naslovnu stranu sajta na cijem se forumu nalazis (valjda nema potrebe da je imenujem :mig: ) onda sigurno imas uredno instaliran Flash 6.

Znaci verovatno nesto nije u redu sa tim sajtom...Mada, sad kad bolje razmislim, kakav restart masine ??? Za instalaciju Flash player-a nije potreban restart - radi odmah...mozda je nesto drugo u pitanju...:(

Evo ja probao i ucitao mi sajt bez problema :)
Mozda je problem do tvog provajdera, pa im nesto brlja link :(
A moguce je, mada malo verovatno da ti je instalirana starija verzija flash-a nego sto je potrebno. To ces da proveris tako sto ces da iradis search na masini i da potrazis fajl "Flash.ocx"
Kod mene je 6.0.50 i sve radi OK.
Ako imas Win 9x potrazi ga u Windows\System\Macromed\Flash direktorijumu

drapin je napisao(la):
Ako si ikada :beat: :S posetio naslovnu stranu sajta na cijem se forumu nalazis (valjda nema potrebe da je imenujem :mig: ) onda sigurno imas uredno instaliran Flash 6.

Znaci verovatno nesto nije u redu sa tim sajtom...Mada, sad kad bolje razmislim, kakav restart masine ??? Za instalaciju Flash player-a nije potreban restart - radi odmah...mozda je nesto drugo u pitanju...:(
cak sta vise ne treba ni restart explorer-a, vec se ovaj fino ugradi. najlepse odradjena instalacija koju sam video

Uh, pa ne bih se bas slozio s tobom. Ako sve odradi kako treba --> milina, ali...
Desi se da skine player i kao ga instalira, ali cim otvoris stranu sa flashom opet trazi da se instalira i tako u krug. Nesto se tu zaglupi i ne odradi kako treba :(, a video sam to vise puta. A onda sledi budzanje... ili elegantnija varijanta :)
Zato sam ja nabavio onu debug verziju koju mozes da instaliras bez kacenja na net :)

???

Crni, hvala na pomoci, ali meni se upravo desava ovo sto si ti napisao u poslednjem postu - skinem i instaliram ga, ali cim otvorim stranu sa flashom opet trazi da se instalira i tako u krug. Ima li pomoci ?

Kod mene sve radi kako treba, samo voleo bih da upoznam "majstore" koji su napravili ovaj :zgran: sajt, a još više one koji su ga platili. Odeš na link, klikneš na back a on te vrati na nadasve korisnu "intro" stranu :confused:

Crni je napisao(la):
Uh, pa ne bih se bas slozio s tobom. Ako sve odradi kako treba --> milina, ali...
Desi se da skine player i kao ga instalira, ali cim otvoris stranu sa flashom opet trazi da se instalira i tako u krug. Nesto se tu zaglupi i ne odradi kako treba :(, a video sam to vise puta. A onda sledi budzanje... ili elegantnija varijanta :)
Zato sam ja nabavio onu debug verziju koju mozes da instaliras bez kacenja na net :)
ja sam samo cuo takve price. meni je na win2000+ie5.5 i na winxp+ie6 sve lepo radilo.

Koliko je meni poznato Flash Player 6 se instalira direktno sa sajta Macromedie, dakle on-line varijanta.
Na neki instalacioni file ja nisam naisao. Za Flash Player 5 je postojao instalacioni file, i nije bilo potrebno da ga prevlacis sa sajta Macromedie.

Flash Player se instalira direktno sa MacroMedijinog sajta, zatvori se IE ili vec neki drugi browser i otvori ponovo ili eventualno resetuje win (u najgorem slucaju ako je ostao rezidentan stari player) i sve bi trebalo da radi OK, ali nije uvek tako :(
Zasto, nemam pojma, pa sam zato skinuo ovu debug verziju koja ima instalacioni fajl (bilo je ranije i za verziju 5.0 ista fora), a ako nekog zanima da ga skine evo ga link:

http://download.macromedia.com/pub/flash/updates/mx/player6/fp6_update_r65.exe

Fajl je malo veci (~10MB), jer u njemu stizu dve verzije Flash Player-a (obicna i debug za flash dizajnere), test player i mali Flash Viewer, to jest program koji sluzi za pregled flash fajlova i s njim moze da se kompajlira flash u exe (mnogo dobra fora). U svakom slucaju vredi imati...
Ako nekog zanima imam nesto stariju verziju (r50) od ~1MB.

Za Crnog

Crni, daj mi link ili mi shutni mailom tu manju verziju ( 1 Mb ), malo mi je puno da skidam 10 Mb sa neta za tako trivijalnu stvar.
Thanx.cheers

Pa mogu da ti ga posaljem na mail, ali je mozda bolja varijanta da se javi neki dobrovoljac, pa da to okaci na sajt, ako bude trebalo jos nekome.
:wave;

Mislim da je za gledanje flash prezentacija potrebno samo ovo. zip file se odzipuje i folder FLASH,sa svoja dva file-a, FLASH.OCX i SWFLASH.OCX, se kopira u windows\system\MACROMED folder.
File je debljine oko 600kb.
Evo ga link

Nije dovoljno! Probao sam sve zivo dok nisam dosao do dobitne formule. Naime kada prvi put instaliram flash, ja pokupim CAB fajl iz temp foldera. CAB kada se raspakuje sadrzi u sebi OCX fajl i INF fajl koji je u stvari installer. Znaci potrebno je kliknuti desnim tasterom na taj INF i izabrati Install ali i to nije dovoljno. Uspeo sam da izvucem i jedan REG fajl koji treba importovati u registry i sada sve radi kao sat. Videcu sutra da okacim negde za download.

mixi je napisao(la):
Mislim da je za gledanje flash prezentacija potrebno samo ovo. zip file se odzipuje i folder FLASH,sa svoja dva file-a, FLASH.OCX i SWFLASH.OCX, se kopira u windows\system\MACROMED folder.
File je debljine oko 600kb.
Evo ga link
Pa delimicno si u pravu :)
SWFlash.ocx je stara verzija Flash-a, a Flash.ocx je nova (5.0 i 6.0). Znaci ako imas SWFlash.ocx, to znaci da ti je to ostalo od neke stare verzije Flash-a (verovatno 4.0).

Inace skinuo sam ovaj najnoviji :) 6.0.65.0 iliti 6.0 r65 i to Debug verziju, tj. verziju koja moze da radi i sa Macromedia Flash-om :)
Lose sam se izrazio :)
Obicna verzija je dovoljna za pregled Flash-a iz IE na primer, dok je Debug verzija potrebna za pravljenje istog.
Inace sam instalacioni Flash.ocx je tezak svega 544KB, dok je onaj Externi player o kom sam gore pricao tezak 409KB, pa ako je neko voljan da ih okaci na sajt da ne skidaju ljudi 10MB (to je inace update za ceo Flash [editor]).
Samo da napomenem da sam ja jos davno imao instaliran Flash 6.0, ali sam morao da ga ponovo instaliram (6.0.50.0), jer su na nekim sajtovima postavljeni baneri uradjeni u novijoj reviziji Flash-a, pa nije hteo da ih pusta ctp; . Mozda je jos neko imao slicnih problema :beat:

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Nije dovoljno! Probao sam sve zivo dok nisam dosao do dobitne formule. Naime kada prvi put instaliram flash, ja pokupim CAB fajl iz temp foldera. CAB kada se raspakuje sadrzi u sebi OCX fajl i INF fajl koji je u stvari installer. Znaci potrebno je kliknuti desnim tasterom na taj INF i izabrati Install ali i to nije dovoljno. Uspeo sam da izvucem i jedan REG fajl koji treba importovati u registry i sada sve radi kao sat. Videcu sutra da okacim negde za download.
Nisam znao tacnu formulu jer imam instaliran ceo Flash MX tako da ne znam sta je dovoljno od Flash-a za IE, ali pokusao sam da pomognem.

Re: Za Crnog

Dark Angel je napisao(la):
Crni, daj mi link ili mi shutni mailom tu manju verziju ( 1 Mb ), malo mi je puno da skidam 10 Mb sa neta za tako trivijalnu stvar.
Thanx.cheers
Jel si se snasao?
Ako nisi okaci mail, pa da ti posaljem posto sa Bench-a ne mogu da ti zakacim fajl :(

For Crni ....

pored sve ove prespiske tipa 'probaj ovo , probaj ono, ... ovo ti nije dovoljno nego instaliraj/ deinstaliraj ono ..." ...NISAM SE SNASAO ...
evo maila [email protected]
Thanx:wave;

Ne radi ....

Crni hvala za pokusaj. Odzipovao sam instalirao ... ali ne radi, na doticnom sajtu mi se desava isto sto i prije ... Ima li resenja ???:rocket:

Vrh Dno