Šta je novo?

Macro u Wordu Visual Basic, potrebna pomoć

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Napravio sam jedan Macro koji se nalazi u posebnom Word dokumentu i čijim pokretanjem (klikom na dugme) štampa sve Word dokumente u folderu My Documents.

Deo koda ide ovako:
sMyDir = "C:\My Documents\"
sDocName = Dir(sMyDir & "*.DOC")

Interesuje me kako da umesto My Documents default folder bude folder u kome se nalazi uputstvo i svi ostali Word dokumenti koji su za štampu.
Tako da kad presnimim folder sa dokumentacijom na bilo koji drugi racunar u bilo koji drugi folder da nije My Documents on štampa iz default tekućeg foldera u kome se nalazi dokumentacija i uputstvo.

Znači kako da ovaj red izmenim da štampa fajlove iz tekućeg foldera

Znači kako da ovaj red izmenim da štampa fajlove iz tekućeg foldera
Ne mogu ti reci precizno, posto ja jos uvek alterniram izmedju Office2000 i Office2003, a ti verovatno koristis Office2017, Office2024, ili tako neki svemirski. A VB se razvija; sintaksa se u poslednjih dvadesetak godina stalno menjala, a i ubuduce ce se menjati... Prosto ne znam gde smo SAD. Ali, reci cu ti logiku, pa ti isprobaj sta ti radi:

Prvo isprobaj ActiveDocument.Path (sa ili bez '$' na kraju). Ako ne radi, onda isprobavaj App.Path($), Application.Path($) itd, dok ne pogodis. Sustina je u tome da je tekuci path svojstvo (property) nekog objekta - tekuceg dokumenta, ili aplikacije*. Ti treba samo da prostim isprobavanjem (ili gledanjem u help tog tvog Worda) otkrijes koji je objekt u pitanju i kako se (trenutno) na njega sintaksno ispravno referise.

* Pod aplikacijom ne mislim na Word, nego na taj tvoj makro, AKO ima status aplikacije...

Najbolje da napravis posebnu proceduru i da u njoj kazes sMyDir = "to i to"; MsgBox sMyDir (ili kako vec kaze danasnja sintaksa). Onda menjas "to i to", dok u message boksu ne dobijes svoj stvarni path...

Ok, hvala pokušaću gore navedeno.
Znaaš li možda kako bih mogao da štampam .pdf fajlove jer kad dodam umesto .doc ekstenziju .pdf, odštampa mi .pdf fajl sa nekim glupostima i neprepoznatljivim karakterima...

Vrh Dno