Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Ako možemo da se držimo naslova teme :)

elem, da li neko zna kako stoje stvari sa 10.6 - da li se ista bitno razlikuje od instalacije 10.5 na PC?

takodje, da li neko zna kakvo je stanje sa novi intel 1156 procesorima i plocama? da li se popravila ili pokvarila kompatibilnost u odnosu na C2D i 775 ?

i naravno: ako neko zna da napise tacan spisak komponenti koje ce 100% raditi sa orginalnom Apple instalacijom Mac OS Xa? (nemojte upucivati generalno na http://www.osx86project.org/ eventualno na tacnu stranicu uputite ako sadrzi konkretan odgovor na moje pitanje - http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page je KUPUS iz kojeg gotovo nista ne moze da se vidi)

[EDIT]: Za info o 10.5 i 10.4 verzijama idite ovde. Hvala.

Poslednja izmena od urednika:
Milane, imaš tamo u regularnoj temi o SL na Mac-u linak...

linak za sta? :d

jel mozes da posaljes link...

btw otvorio sam novu temu jer ste rekli da to ne bi bilo lose, a i ja tako mislim ;)

Poslednja izmena:
Linak je na slovu a, a vodi do braće Rusa što napraviše prvi hack snow leopard...

U ovom postu...

o bože, ala sam oćoravio... :D 10x!

Ajd stvarno ako nekome nije prob da okaci ovde 'sta gde i kako' za Snow, posto je ona druga tema ogromna, a i skoro niko da ga ne pominje (samo stari Leopard).

Zeleo bih da prvi put stavim na moj PC ovaj OS... svaka pomoc dobrodosla.

GA-EP35-DS3L + e5200 rade u potpunosti sa 10.6 retail-om, chameleonom, par kextova u /extra folderu i dsdt-om (isti onaj koji koristim sa leopardom, jedan broj izmenjen samo). Ne mogu da nabrojim sve kextove koje sam koristio, jer jos uvek ne postoji resenje za ATI 3850/70 (ne mogu da promenim rez. i nema QE/CI) pa sam obrisao sistem.

Instalirao sam sistem na drugi hard iz leopard-a. Nisam probao druge metode. Koristio sam ovo uputstvo

Jel ima snow koji radi sa AMDom ? :)

SnowOSX Universal 10.6 GM (10a432) v3.5
jel i ova verzija mora da se pokrene sa diska, ili moze kao normalna dvd boot instalacija?

Trebalo bi da moze sa diska, sad skidam pa cu preneti.

Konfa iz potpisa:
Leo: Radi u fulu; IPC 10.5.6 ;Kalyway 10.5.2 sve je to bilo instalirano
Snesko: Install sa ovim uputstvom http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

Ne radi zvuk(nisam uspeo da namestim,mada vidim da su se pojavili neki novi kextovi); grafika radi Efi studio (QE/CI nema ali tu mi nesto nije jasno nigde ne pise QE not supported ili sta vec kao na leopardu?) PS/2 ne radi ni sa nekim dodatnim kextovima;DVD drive ne radi verovatno sto je ata; updateovao na 10.6.1 iz software update bez problema;programa nisam mnogo koristio jer sam se patio sa komponentama kexthelper7 radi ....

Ono sto mene vise interesuje,posto verovatno nikada necu skupiti kintu za mac book pro ...na koji lap bi snesko mogao da se nabaci i da sve to radi neka licna iskustva (Leopard sam instalirao na FS Amilo Li1818 sve je radilo sem wirelessa).

Pojavio se Sneško za MSI Wind :)

Traži SnowyWindOSX.

^nadjoh odgovor za pitanje iznad :)

al sad 2 nova:
1. za leopard sam uvek koristio azalia drajver za zvuk. jel ima negde njega za snow?
2. koristih drajver(e) za mreznu koje sam koristio za leopard, lepo mi prepozna, u network settings-u podesim ip manually i zeleni lampica pored i pise connected ali ne radi net. sta moze biti problem?

Nisam stigao da ga instaliram, pa ti ne mogu pomoći. Ako nađeš rešenje, napiši, trebaće, a napiši i odgovor na svoje prvo pitanje :)

Prilozi

• snow.jpg
    snow.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 163
Pa ti ga napravi.

probacu, ali mislim da ne moze tako. da je to sistemski folder. pa onda taj /Snow/Extra /Extensionsn prekopirash na desktop, tamo ga iskextujesh i onda vratish?

Zdravo svima. Do skora nisam znao da Mac-ov OS moze da se instalira na PC-u pa me zanimaju par stvari:

1) Da li OS X radi isto na PC-u i na Mac-u? Ako ne, sta to nije isto?
2) Jos nisam gledao proces instalacije detaljno, ali da li ukoliko mi se OS ne dopadne ja mogu da se vratim na Widniws bez nekih posebnih namestanja?
3) Da li cu moci instalacijom OS X moci da instaliram sve updatove ili slicno sto bi OS bude nudio? U prevodu da li ce me registrovati za legalnog korisnika?
4) Sta od programa dobijam po samoj instalaciji?
5) Da li treba imati neku posebnu konfiguraciju da bih mogao da instaliram OS X?
Inace posedujem Intel Core2 Duo E6750 @ 2.66GHz, 2,0GB RAM-a, NVIDIA GeForce 8600 GT

Hvala.

1-5: procitaj lepo ovu temu pa ces naci sve odgovore :)

Ni jedno od mojih pitanja nisam uspeo da odgovorim citanjem ovog posta. Molio bih ako neko zna da mi pojasni neke stvari i da mi odgovori na moja pitanja. Hvala.

Poslednja izmena:
Da nema negde uporednih testova leoparda u realnim aplikacijama na amd-u, intelu, sa 2/4 corea, ne znam koliko bi za foto/video dobio upgradeom sa [email protected].

Nije baš sjajno rešenje, jer posle instalacije Retail Snow Leopard-a na mašinu iz potpisa, aplikacija traži registraciju. Koliko sam shvatio na sajtu, daju ti par sati da sve testiraš, ali ništa od toga. Poslužila mi je da boot-ujem Retail DVD i da ga instaliram. Sve radi iz cuga sem zvučne i rezolucija je zezala (bocnuo sam matoru GF6600) ali sam dodao prvi kext na koji sam naišao za grafiku i sada je OK.

E sad mene zanima jel imao neko problema sa gašenjem i restartom kompa? Meni jednostavno neće da se ugasi. Ugasi monitor, ali komp ostane upaljen.

Pre ovoga sam koristio MacBook, ali ovo prosto razvaljuje koliko brzo radi. Definitivno se vredi malo pomučiti oko instalacije i podešavanja.

Update-ovao sam sistem na 10.6.1 i sve je prošlo OK.

Vrh Dno